Alm tvåmålsskytt när Linköping slog Pixbo

17 november 2021 21:18

Linköping hakar på i toppen av tabellen sedan man i kväll slagit Pixbo borta med 4-5 (1-2, 1-1, 2-2). Jesper Alm satte två av målen i matchen som kanske blev onödigt nervös då Linköping ägde stora delar av matchen.

Linköping visade i kväll styrka när man bortaslog Pixbo där det dock fanns lite smolk i glädjebägaren när stjärnbacken Oskar Hovlund tvingades kliva av i mittperioden efter en lårskada. Som väl är återstår nu endast en match för laget hemma mot DIF nästa onsdag innan VM uppehållet.

Alm kylig i slutet av första

Linköping var i ledning efter första perioden. Oskar Seth gav Linköping ledningen innan välkände Felix Lanver kvitterade till 1-1 med ett hårt skott. Men Linköping fick med sig ett sent mål i perioden sedan Matej Jendrisak brytit ett dålig uppspel av Pixbo och serverat en helt fri Jesper Alm som satte 1-2.

Borde varit mer än 1-3 i andra...

I mittperiodens början gjorde Linköping 1-3 genom Simon Palmén (assist Seth). Efter ledningsmålet hade Linköping bud på flera mål och här ägdes matchen klart. Men Pixbo har en spets i f.d. Linköpingsspelaren Lanver som gjorde mentalt jobbiga 2-3 för sitt Pixbo i slutet av andra när dessutom Oskar Hovlund fått kliva av strax innan målet.

Spännande slutminuter

Pixbo kom i kapp i början av tredje (Weissbach till 3-3). Men Linköping visade moral när man i mitten av tredje reste sig och först gjorde 3-4 (återigen Alm och förarbete Jendrisak). Efter 11:15 spelade Martin Karlsson snyggt fram till Simon Palmén framför mål och Linköpingsledningen var 3-5. Pixbo reducerade till 4-5 och avslutningen blev dramatisk. Pixbo plockade målvakten i jakten på 5-5 och när dessutom Jendrisak åkte ut för hands så blev det spel i 4 mot 6 i slutminuterna. Men efter några fina aktioner av Linköpings backar, Oskar Seth som dödade tid samt inte minst Leo Torell Hagström i målet höll Linköping undan!