Urladdning i andra gav seger i SSL-premiären

18 september 2022 23:23

Linköping spelade faktiskt jämnt med gästerna Hagunda i två perioder men tack var en fantastisk mittperiod vann Linköping komfortabelt med 9-5 (1-1, 7-1, 1-3) i årets SSL premiär.

Första perioden var jämn och i tredje var det mestadels Hagunda men som tur var hade Linköping en smått otrolig andraperiod där man gjorde hela sju mål och säkrade premiärsegern hemma i Sporthallen. Linköping och premiärer har inte funkat superbra de senast 5-6 säsongerna men i kväll skrämdes premiärspöket iväg vilket kan bana väg för en trevlig säsong!

Bra start men senare jämn första

Linköping fick en bra start på matchen när Lukas Eldholm knackade dit 1-0 redan efter fyra minuters spel men offensiven svalnade och ju längre första perioden gick blev det mer Hagunda och kvitteringen till 1-1 i slutet av perioden var logisk.

Mäktig mittperiod av Linköping där Almlöf hängde tre

Men i mittperioden visade Linköping klassen. Marre Karlsson visade vägen och inledde målskyttet redan efter en minut och sedan rasade hemmamålen in i en strid ström. Två mål kom från Oskar Seths klubba och när William Almlöf gjorde sitt tredje mål i perioden vilket också innebar 7-2 då endast 13 minuter spelats kändes allt avgjort. Innan perioden var slut hade också nyförvärvet Kevin Söderling gjort sitt första SSL-mål i Linköpingströjan och det stod överlägsna 8-2 med 20 minuter kvar.

Ljummen tredjeperiod av Linköping

Tredje perioden blev av förståeliga skäl mindre laddad för hemmalaget som mest verkade vilja få matchen avklarad och sikta på nästa. Hagunda vann med 3-1 i slutperioden samtidigt som Linköpingstränaren David Gillek lät flera spelare som börjat på bänken komma in i hetluften (Carrington och Demir Dahlberg) samtidigt som några andra vilades (Oskar Hovlund bland annat).

Lättat och fokus på TTG

Känslan efter matchen var lika delar lättnad som glädje då Linköping haft tufft att vinna premiärer de senaste säsongerna. Nu blev det en trygg vinst och siktet ställdes snabbt om till den tuffa bortafighten mot Team Thorengruppen på tisdag i Umeå.