Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match

Oskar Seth ser fram mot kvällens SSL-samling!

3 augusti 2020 11:25

Efter en månad med egenträning så samlas i kväll SSL-herrarna återigen för gemensam träning i Sporthallen. Oskar Seth med många säsonger bakom sig i Linköping ger sin syn på hur denna annorlunda julimånad varit och vad som nu komma skall.


Planen var en helt annan med bl.a. läger utomlands. Men Covid-19 pandemin innebar som för de flesta andra att SSL-herrarna fick ställa om och under juli månad lades istället ansvaret på spelarna att träna individuellt. Men från och med i dag så drar de gemensamma träningarna igång igen och kvällens träning innebär tester och teori och sedan fortsätter träningarna hela veckan och kommande veckoslut blir det dessutom läger på hemmaplan i Sporthallen.

En månad med egenträning - hur har det funkat för dig?

-Det har passat bra för min del eftersom jag har haft en hektisk tid då jag har flyttat och blivit sambo under sommaren. Men jag är relativt van att sköta träningen själv och har bra disciplin, så för min del har det varit perfekt att kunna träna när det passar under dagarna, säger forwarden Oskar Seth.

De senaste säsongerna har ju juli månad sett annorlunda ut med läger m.m. - kändes det ovant att nu köra på egen hand?

-Jo, visst är det annorlunda men jag tror det varit bra då många spelare kommer utifrån och nu kunnat varit hemma och dessutom har vi ju flera utländska spelare som nu kunnat träna på som oss andra fast hemma hos sig. För personlig del har det känts bra att komma från innebandyn en period för att nu komma tillbaka mer laddad.

Men nu sparkar den gemensamma träningen i gång igen - hur tänker du runt det?

-Det blir kul att det nu drar i gång igen och förmodligen blir det mer engelska på träningarna nu när alla nya spelare kommer med. Det blir tester i kväll och jag tror det blir sex träningsdagar denna vecka så det blir en tuff start.

Jag har hört ryktas om Beeptester redan i kväll - känner du dig väl förberedd?

-Visst är det ju lite nervöst att se var man står men jag har ju kört dessa tester många gånger nu så jag vet vad som väntar och krävs så det känns ändå ok.

Kommande vecka är ju äntligen alla spelare inklusive nyförvärven från Schweiz och Tjeckien på plats i Linköping - vad innebär det.

-På träningarna innan sommaren kändes det lite som vi väntade på att få en komplett trupp så det blir bra att vi nu är alla på plats. Både schweizarna och Rypar från Tjeckien är duktiga spelare så de kommer att bli nyttiga för laget.

Till helgen blir det läger på hemmaplan vad vet du om det?

-Även det uppskattar jag och flera andra spelare i laget vet jag. Det viktigaste nu är att vi får träna ihop och det känns inte som det viktigaste är att vi åker utomlands för att göra det enligt mig.

Träningsmatcherna inleds redan om ett par veckor…

-Ja, jag tittade på schemat häromdagen och såg att vi möter JIK redan om två veckor (15/8 i Sporthallen). Så visst det är inte så mycket tid att hinna spela ihop laget. Så nu är det bara att inse att vi så snabbt som möjligt måste hitta konstellationer inför träningsmatcherna. Men vi har massor av rutin i laget och de nya utländska spelarna är vana med denna typ av upplägg för landslag så det ska nog gå bra.

Sedan är ju frågan om kommande SSL-säsongen. Kommer det att dra i gång som planerat eller flyttas premiären fram p.g.a. Corona och publikdilemmat?

-Just nu känns det ju inte som vi är riktigt nära att kunna spela med publik och då ser åtminstone jag att man hellre avvaktar en stund till. Att spela utan publik är verkligen ingen höjdare och det är svårt att hitta samma tändning inför matcherna. Men jag tror ändå att det blir premiär som planerat oavsett om publiken är på plats eller ej.

  • Oskar Seth
  • Ålder: 22 år - född 19 juli 1998
  • Antal säsonger i Linköping: 6 varav 3 säsonger med SSL-laget
  • SSL stats: 109 matcher och 92 poäng
  • Moderklubb: Hölö-Mörkö IF