Förlust borta mot Jönköping efter medioker insats

27 november 2020 21:21

Linköping kom inte alls i gång i kvällens bortamatch mot Jönköping och var egentligen aldrig nära att plocka med sig några poäng. Hemmalaget vann rättvist med 7-3 (1-0, 3-0, 3-3) utan att på något sätt briljera.

Linköping mötte för några veckor sedan Kalmarsund som likt kvällens motståndare Jönköping gillar att backa hem för att sedan snabbt ställa om. Men Linköping hade inte lärt sig läxan och hade förtvivlat svårt att hitta nycklarna för att dyrka upp JIK:s täta försvar. Linköping fick visserligen i gång spelet efter drygt halva matchen när man stuvat om i formatioenerna och i inledningen av tredje tändes ett hopp (vid 4-1) men denna kväll var det faktiskt inte mycket som stämde för Linköping.

Kunde stått mer än 1-0 efter 1:a

Jönköping gjorde 1-0 redan efter tre minuter men smålänningarna hade definitivt flera bud att utöka ledningen under första 20 minuterna (bland annat en missad straff). Men Linköping kom undan bland annat efter några fina räddningar av Linköpings främste spelare i kväll Andreas Blom. Linköping hade väldigt svårt att skapa klara målchanser. Inte ens två powerplay hjälpte.

Inga Linköpingsmål i mittperioden

Mittperioden inleddes med två täta JIK mål (3-0) och efter att Linköpingsledningen ändrat om i femmorna fick Linköping äntligen igång spelet men fortsatt hade man oerhört att hitta fram med avsluten till Jönköpingsmålet. JIK hann dessutom med ett 4-0 mål i andra periodens slut.

Palmén tände hoppet i början av 3:e

Efter ett rejält snack mellan andra och tredje perioden kom Linköping ut starkt. Perioden inleddes med flera vassa målchanser (bland annat två stolpskott inom några sekunder) och helt rättvist spräcktes målnollan av Simon Palmén (som dessutom stod för två assist i matchen) efter 2:33. Då var känslan att Linköping absolut kunde vända på tillställningen.

JIK stängde matchen med två snabba

Men detta var som sagt inte Linköpings afton. I stället för fler Linköpingsmål kunde i stället JIK effektivt utnyttja Linköpings offensivlusta genom att kontra in 5-1 och göra 6-1 på straff inom en minut. Målen släckte Linköpings hopp och trots ett par Linköpingsmål ytterligare (Jesper Alm och Martin Karlsson) var det aldrig något som helst darr i hemmalaget som till slut vann med 7-3 och närmade sig en slutspelsplats.

Vila sedan Växjö 9:e december

För Linköpings del blir det nu ett uppehåll (som var tänkt för VM spel) innan det uppskjutna hemmamötet med Växjö spelas den 9 december.