Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Inför Gävle hemma i kväll kl 17:00 - segerlängtan

3 december 2022 10:55

Linköping med flera förluster i rad möter ikväll nollpoängaren Gävle i Linköpings Sporthall och givetvis är det två lag med stukade självförtroenden som drabbar samman. Linköping behöver definitivt en seger för att ta upp jakten på den tappade slutspelsplatsen.


-Att vi kommer in till matchen med en ödmjuk inställning och att detta är en match vi måste vinna, ser Linköpingstränaren David Gillek som två avgörande faktorer för det skall bli Linköpingsvinst idag.

Sällan har väl poängbehovet i en SSL-match varit så stort. Linköping har inte vunnit sedan i slutet av september (25/9 mot JIK) och har nu halkat ut från slutspelsplatserna och gästande nykomlingen Gävle har inte tagit en enda poäng så här långt denna säsong i SSL. Linköping är trots den svaga formen storfavorit i matchen och förhoppningsvis blir denna match det avstamp Linköping behöver för att starta klättringen i tabellen.

Läget i laget Linköping:

-Stämningen i gruppen är bra och alla känns laddade. Vi har också alla spelare tillgängliga, fortsätter Gillek om läget i laget.

Efter två stundtals godkända matcher mot Kalmarsund och Falun efter VM-uppehållet måste nu Linköping hitta spelet under alla tre perioder framöver om poängen ska börja trilla in.

Bortakollen Gävle:

Noll poäng efter nio omgångar är ju givetvis inte vad Gävle hade tänkt sig när man till denna säsong tog klivet upp till SSL igen. När man lyckades värva storstjärnan Alexander Rudd hemkommen från Schweiz och redan hade poängmaskinen Billy Nilsson i laget (Billy gjorde otroliga 118 poäng förra säsongen för sitt Gävle) trodde nog många att saken var biff. Nämnda duo har gjort vad de kunnat men truppen som helhet har visat sig för svag för SSL och med en del skador på viktiga spelare ovanpå detta så har SSL-upplevelsen blivit trist så här långt.  

Matchvärdar är Adidas och Stadium och de bjuder alla upp till 18 år på fri entré (endast administrationsavgiften på 29:- måste erläggas vid biljettköp)!

Linköping vs Gävle i kväll kl 17:00 Linköpings Sporthall