Lördag
27 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Simon Palmén klar för spel i Linköping

4 maj 2018 15:38
SSL HERR

Simon Palmén har både landslagsspel och SM-guld på meritlistan och nu är han klar för spel i Linköping Innebandy kommande säsonger. Linköping har jagat den skicklige och kreative centern i flera år och nu får Linköpingspubliken äntligen se denne toppspelare i Linköpingsdressen


Simon kommer närmast från spel i Örebro där han stod för 47 poäng i Superligan denna säsong. 24-åringen med SM guld på meritlistan (med Falun) har ett snitt på över 45 poäng per säsong under sina fem år i SSL.

Välkommen till Linköping Innebandy! Hur känns det att det nu är klart efter några veckor av spekulationer? -Tackar, det är alltid skönt när ett beslut är taget och nu känns det bara bra att jag vet hur kommande säsong ser ut.

Linköping har jagat din underskrift under många år – klubben har verkligen velat ha dig i laget. -Ja, Linköping med sportchefen Johan Fredriksson i spetsen har legat på mig de senaste fem åren och det har varit nära en flytt redan tidigare. Det väger ju självklart in i ett belsut när man vet att klubben tror mycket på en. Jag har alltid haft en bra bild av Linköping och dess ledning men det var först nu som alla bitar föll på plats.

Så vad gjorde att valet till slut föll på Linköping efter alla år av försök? -Det är som alltid många olika bitar som skall falla på plats. Men ser man till det sportsliga så tycker jag att Linköping har något riktigt spännande på gång med en hel rad unga spelare som tagit stora kliv och bara kommer att bli bättre framöver. Sen var det självklart vikigt attt de sociala bitarna löser sig. Nu kan tjejen plugga vidare i Örebro och jag får möjligheten att fortsätta jobba som instruktör på Innebandygymnasiet men nu i Linköping.

Hur ser du på Linköping som lag och förening? -Linköping och dess ledning vet vad de håller på med, det är inga nybörjare precis. Klubben är en av Sveriges största och laget ligger stabilt på en topp-4 placering i Sverige så det känns tryggt att komma in i denna miljö.

Vilka delar i ditt spel och erfarenhetsmässigt tror du Linköping kan dra nytta av? -Jag hoppas kunna bidra på de flesta planen och jag ser mig själv som en mer komplett spelare nu än för ett antal år sedan. Jag är en bolltrygg spelare som oftast gör mycket poäng men de senaste åren tycker jag att jag utvecklat mina defensiva egenskaper så jag hoppas kunna bidraga till Linköpings framgångar i de flesta spelformer.

Du har redan vunnit ett SM-guld med Falun. Tror du Linköping kan utmana Storvreta och Falun om guldet kommande säsong? -Som jag ser det har Linköping absolut en chans att rubba Storvreta och Falun. Båda dessa lag ser ju ännu starkare ut inför nästa säsong och är såklart favoriter men jag tror absolut Linköping kan skrälla och vara med och slåss om ett guld kommande säsong.

-Simon är en spelare som vi velat ha till Linköping sedan han spelade i Lillån så det känns jäkligt skönt att han nu är klar. Vi hoppas såklart mycket på Simon och jag tror han kan bli en injektion både för laget men även till hela föreningen, säger Linköpings Team Manager Johan Fredriksson.

Även Linköpingstränaren Johan Astbrant är mer än nöjd: -Äntligen om kan säga så. Vi har jobbat många år med att få Simon till klubben därför känns det extra skönt nu när det är klart. Simon kommer verkligen få en viktig roll i vårt spel nästa säsong. Han är duktig på att låsa upp låga försvar vilket vi hade lite svårare med denna säsong dessutom är han en spelare som alltid är bra i de viktigaste matcherna. Vi får även in en spelare som vet hur man vinner ett guld, vilket är viktigt för den utveckling vi i Linköping står inför. Jag ser verkligen fram mot kommande säsong med Simon i laget.

  • Fakta: Simon Palmén
  • Ålder: 24 (född 1993)
  • Landskamper: 10 A-landskamper (13 poäng)
  • SM guld med Falun 2016/2017
  • SSL meriter: 5 säsonger (Warberg, Falun och Örebro)
  • SSL poäng: 229 poäng (ca. 46 i snitt)
  • Moderklubb: Lillån IBK (från Örebro)