Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Pixbo borta i kväll kl 19:15

17 november 2021 09:21

SSL-tabellen är superjämn och nu är frågan hur Linköping positionerar sig inför VM uppehållet som är två matcher bort? Viktig match väntar i kväll borta mot ”lynniga” Pixbo, som är ett av lagen som garanterat siktar på en högre plats i tabellen.


-Framförallt måste spelet med boll förbättras. Vi var ok i första perioden men alldeles för dåliga i andra och tredje perioden, säger Linköpingscoachen David Gillek om matchen senast mot Kalmarsund och vad som därmed måste förbättras till kvällens match.

Linköpings vinstsvit stannade alltså på tre matcher, men trots en lite svagare insats senast så är en poäng hemma mot Kalmarsund ändå värdefull! När en tredjedel av SSL säsongen är spelad så är tabellen ruggigt jämn och alla lag verkar kunna slå varandra. Det blir tydligt när man inser att Linköping just nu har tre poäng upp till serieledning samtidigt som det är lika många poäng till lagen utanför slutspelsplats. Så denna säsong blir varenda poäng viktig om man ska sluta högt i tabellen.

Läget i laget:

I bortamötet med Mullsjös stod Linköping för stor underhållning medan matchen senast hemma mot Kalmarsund blev ett sömnpiller. Frågan vilket Linköping vi får se i kväll? Alla är spelklara utom målvakt Andreas Blom som fortsatt väntar att komma åter från sin skada.

Motståndarkollen Pixbo:

Pixbo missade lite överraskande slutspel förra säsongen och Mölnlyckelagets jämnhet var akilleshälen. Så även om tabellpositionen inte är den bästa så visar förra omgångens storseger (10-5) borta mot serieledande Thorengruppen samt att man tog sig hela vägen till final i Svenska Cupen att högsta nivån är väldigt hög. Hetast i Pixbo är f.d. Linköpingsspelaren Felix Lanver som levererat 24 poäng på åtta matcher i SSL! 14 mål imponerar och tillsammans med unge Oskar Weissbach (också 24 poäng) så har de öst in poäng.

Hot topics inför dagens match!

Palmén = poänggaranti – Simon Palmén gick faktiskt poänglös från seriepremiären mot Hagunda men sedan har han varvat upp och det har blivit poäng från Palméns klubba i samtliga sju SSL matcher efter det.

Wallenstam Arenal!– Pixbo med lag i båda damerna och herrarnas Superliga är den senaste klubben i SSL som invigt en splitterny innebandyhall som förenar föreningen i östra Göteborg. Drömmen vore ju något liknande i Linköping…

Lanver & Weissbach – två glödheta spelare som ligger tvåa och trea i poängligan. Faktum är att duon i princip har gjort lika mycket poäng som hela resterande laget tillsammans. Så Linköping bör veta var fokus skall läggas…

Pixbo vs Linköping – Wallenstam Arena i kväll kl 19:15.

Ni följer matchen på Corren.se (sändningen börjar 19:10) alternativt på Sportexpressen