Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Jönköping sist ut på träningsmatchschemat - Matej tillbaka

27 augusti 2023 08:21

Linköping möter idag JIK på bortaplan i den sista träningsmatchen innan det blir mer allvar med Svenska Cupen och Superligastart. Vi får en liten fingervisning om var lagen står inför SSL-säsongen där Linköping har hemmapremiär mot just JIK. Dessutom gör en av våra riktiga ikoner säsongsdebut idag.


Efter en längre tids rehabträning finns glädjande nog vår superstar Matej Jendrisak med i truppen som idag åker till Jönköping vilket blir tjeckens första träningsmatch denna säsong. Med Matej tillbaka spetsar Linköping nu till truppen än mer vilket givetvis ger laget bra förutsättningar.

-Vi kommer framförallt testa vissa delar i vårt försvarsspel. Vårt grundspel sitter bra vilket ger oss möjligheter att fortsätta testa vissa nya delar vi vill ha med oss in i säsongen. Vi börjar mer och mer sätta formationer som vi tänker oss från start denna säsong, sen hur vi ställer upp på söndag är inte spikat ännu, sa tränare David Gillek tidigare i veckan om dagens match.

Visby statister senast

Linköping gjorde processen kort med allsvenska Visby i förra helgens träningsmatch där slutresultatet 11-5 faktiskt var i underkant och där mål och assist spreds ut på många spelare. I dag skruvas motståndet förmodligen upp en aning även om det är lite lurigt att gissa var JIK står denna säsong.

Repris för JIK säsongen 23/24?

Jönköping har de senaste säsongerna oftast hamnat i SSL:s ”ingemansland” där man inte är med i kampen om slutspelsplatserna men heller inte direkt involverade i nedflyttningsdramatiken. Mycket tyder på ett liknande scenario kommande säsong med tanke på övriga lags slagstyrka. JIK har dock fått behålla stora delar av fjolårets unga och utvecklingsbara trupp och rimligtvis bör man då inte bli sämre. JIK har stått för en stabil försäsong med tre jämna matcher mot SSL-lagen Kalmarsund och Helsingborg samt allsvenska Warberg men även en större vinst mot Hovslätt (12-6).

Nykvarns division 1 lag väntar sedan i Svenska Cupen

För Linköping är alltså dagens träningsmatch den sista innan Svenska Cupen står på tur. Där står det nu klart att det blir Nykvarns Utvecklingslag från division 1 som väntar i andra omgången efter att de slagit ut Ledbergs division 1 lag med 9-2. Linköpings hemmamatch spelas den 10 september kl 16:00 i Sporthallen.

Jönköping vs Linköping idag kl 14:00 Idrottens Hus, Jönköping