Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Slutspel även säsongen 21/22 för Linköping!!!

4 mars 2022 09:45

När våren kommer spelar Linköping SM-slutspel! Det är så det brukar se ut och så även denna säsong. Så det är läge för publiken att ladda för en slutspelsfest igen! Men med två omgångar kvar kan fortsatt mycket hända i tabellen och här är ett försök att reda ut begreppen.


Linköping har en mycket fin tradition av att fixa slutspel sedan man gick upp i högstaligen säsongen 2010/2011. Hela elva av tolv säsonger i SSL så har det blivit slutspel (2013/2014 kom enda plumpen samt att slutspelet ställdes in 2019/2020 p.g.a Covid). Så när Linköping besegrade Helsingborg med 7-4 i onsdags i Sporthallen så innebär det att ett nytt slutspel hägrar dock är det fortsatt mycket som kan hända när två omgångar återstår.

Linköping ligger just nu tvåa i tabellen och skulle den platsen behållas innebär det att man både får välja motstånd (av lagen på plats 5-8) i kvartsfinalspelet samt att man får en ev. avgörande sjunde match hemma i Sporthallen. Detta gäller för lagen som slutar på plats 1-4.

Men trots att det bara återstår två omgångar av grundserien kan Linköping sluta utanför topp-4 och då blir det ju tuffare då man istället kan bli vald och även tappar hemmaplansfördelen (sedan har ju Linköping varit bättre borta än hemma så det kanske inte är livsviktigt…).

Detta betyder faktiskt att Linköping fortsatt kan få möta alla lag som ligger på de första tio platserna i tabellen i ett kvartsfinalspel. Från Falun som vunnit grundserien ända ned till Dalen som just nu ligger tia. Men efter helgens näst sista omgång lär mycket klarna och antalet möjliga motståndare reduceras.

För Linköpings del återstår Dalen borta i morgon lördag och sedan avslutas grundserien med ett spännande hemmamöte med Storvreta nästa lördag (12/3 kl 15:00) då också kvartsfinalvalen sker direkt efter matchslut.

Vilket lag Linköping föredrar att möta i kvartsfinalspelet är svårt att sia om. Men Linköping har redan vunnit över alla lag på slutspelsplatserna minst en gång denna säsong så inget lag kanske är jätteskrämmande. Full pott (sex poäng) har det blivit mot Pixbo och Helsingborg i grundserien så dessa lag kanske just nu är de hetaste spåren.

Kvartsfinalspelet inleds antingen 17:e eller 18:e mars och SM-finalen spelas den 23 april i Avicci Arena. Nu är det väl dags för en ny Linköpingsfinal!?!

Återstående matcher i grundserien:

  • Dalen-Linköping lör 5 mars kl 16:00 Umeå Energi Arena
  • Linköping-Storvreta lör 12 mars kl 15:00 Linköpings Sporthall