Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Hagunda borta idag kl 14:00 i IFU Arena

26 december 2022 09:17

Är möjligen Linköpings ökenvandring ett minne blott? Laget har nu vunnit två av de tre senaste SSL-matcherna och i dag på annandag jul vänder serien och Linköping ställs mot Hagunda på bortaplan i en match där ny fin vinstchans finns.


Innan jul hemmavann Linköping mot AIK och vinsten gjorde att Linköping befäste sin slutspelsplats samtidigt som avståndet nedåt i tabellen utökades. Nu är siktet givetvis inställt på att avancera uppåt i tabellen och en Linköpingsseger i IFU Arena idag skulle göra att Linköping tar upp jakten på lag 5-7 i tabellen på allvar.

Linköpingstränaren David Gillek är tydlig vad som måste till om hans manskap ska vinna i Uppsala idag.

-Det krävs att vi är otroligt disciplinerade i allt vi gör på plan över 60 minuter.

Läget i laget Linköping:

Simon Palmén är klart poängbäst i Linköping med sina 25 poäng när halva serien spelats (11:e plats i hela SSL:s poängliga). Flest mål har Martin Karlsson gjort med sina 15 mål vilket ger en fin sjundeplats i skytteligan just nu.

Linköpingstruppen är i princip komplett i dagens match. Det är enbart David Carrington som saknas, David har varit borta ett tag på grund av sjukdom men nu har börjat träna igen.

Noterbart är att Totte Johanssons debut som assisterande tränare (mot AIK senast) knappast kunnat gå bättre och förhoppningen är att vinststreaken bara börjat för Totte.

Förra mötet med Hagunda:

Linköping vann säsongspremiären hemma mot Hagunda med klara 9-5 i en match där William Almlöf hängde dit tre mål på kort tid i mittperioden. Kanske gör dagens match att Almlöf kommer igång med målproduktionen på allvar igen, inte minst då det lossnade med m¨ål mot AIK senast för vasse avslutaren?

Motståndarkollen Hagunda:

Hagunda är i allra högsta grad inblandad i nedflyttningskampen när halva grundserien spelats. Med sina nio inspelade poäng är det bara jumbon Gävle som finns bakom och Uppsalalaget som nu är piskade att hitta en väg att ta poäng om man inte ska lämna Storvreta ensamma kvar i SSL som Uppsalaklubb. I senaste matchen blev det dessutom jobbiga 3-13 hemma mot Falun, så formen känns onekligen skakig.

Hagunda vs Linköping kl. 14:00 i IFU Arena & ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen