Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

VM är i gång - Sverige vs Tjeckien på SVT i kväll

7 november 2022 11:26

Innebandy VM drog i gång i Schweiz i helgen och i kväll väntar en höjdarmatch då världsmästarna Sverige möter Tjeckien med våra SSL-stjärnor Matej Jendrisak och Josef Rypar i lagens sista gruppspelsmatch.


Tjeckien har fått en fin start på VM med två raka vinster mot Lettland och Tyskland men i kväll ställs laget på det svåraste provet när man möter världsmästarna Sverige i den avslutande gruppspelsmatchen. Josef Rypar kanske inte är den allra flitigaste målskytten i Linköpings SSL-lag men i landslaget har Rypar redan levererat tre mål för sitt Tjeckien.

Kvällens match mellan Sverige och Tjeckien drar igång 18:05 och ni kan se den på SVT2.

Även vår tredje VM-spelare Lukas Eldholm har inlett turneringen bra med sitt Danmark. Danska vinster så här långt både mot Australien och Polen och Eldholm har fixat både mål och assist i bägge vinstmatcherna som center i den danska förstalinan. I dagens 6-3 vinst mot Polen stod Lukas för två mål och två assist.

Övrigt att notera från VM är att Sverige för tillfället känns ohotade på innebandytronen. Sverige har 30-6 i målskillnad på två spelade matcher inför kvällens möte med Tjeckerna. Detta samtidigt som Finland känns svalare är på många år och förlusten mot hemmanationen Schweiz i går är en tydlig indikator på detta. Utöver det så är Norges 4-4 mot Schweiz inför proppfulla läktare den största VM-skrällen så här långt i en match där Dalens 41-årige Ketil Kronberg fick dominera inför 9000 åskådare i Zurich.

VM rullar på under denna vecka och semifinaler spelas på lördag och VM-finalen går av stapeln på söndag klockan 15:45.