Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Emil Lögdberg förlänger med Linköping

19 mars 2022 09:02

Backen Emil Lögdberg (född 2001) har Linköping Innebandy som modersklubb och har under några säsonger stått med ena foten i Linköpings SSL lag. Denna säsong har han dock tagit steget fullt ut och varit en av Linköpings absolut bästa spelare. Därför känns det extra roligt att Emil skrev på nytt kontrakt i samband med gårdagens kvartsfinal.


-Det är väldigt glädjande att Emil skrivit på ett nytt avtal. ”Lögga” är en ung spelare som hela tiden tar steg i sin utveckling och som är en viktig spelare för oss idag och kommer vara det en lång tid framöver. Han har alla egenskaper för att bli en framtida landslagsspelare, säger Linköpings tränare David Gillek om att Emil Lögdberg stannar i Linköping Innebandy.

Nu är det klart att du väljer fortsatt spel i Linköping – hur har du resonerat om din framtid?

-Linköping är min moderklubb och jag ville gärna stanna så egentligen har det inte varit mycket att fundera på. Dessutom har det flutit på bra nu på slutet och jag har fått stort förtroende och då kändes valet ännu enklare att skriva på ett nytt kontrakt.

Du gör din tredje SSL säsong som 21-åring och känslan är att du nu etablerat dig på allvar i SSL lagets första formationer – håller du med om det och vad är det som gjort att det har lossnat denna säsong?

-Ja så är det och mycket handlar om att jag utvecklas som spelare av att få spela tuffa matcher och det är det jag fått göra under senare delen av säsongen. Mycket tid på plan är absolut det som hjälpt mig mest denna säsong.

Du är ju fortsatt under utveckling som ung back – vilka delar är du mest nöjd med i ditt spel och vad känner du att du behöver utveckla mer?

-Jag kan nog utveckla precis alla delar i mitt spel men det jag känner har blivit klart bättre är att jag fått ett mer lugn i mitt spel. Det blir ju mer kravfyllt och stressigt när man bara får hoppa in under en match jämfört med som nu på slutet om du spelar som ordinarie back. Jag och Gillek hade ett snack runt det här om att våga och att jag bara ska köra på och går det fel så gör det och det betyder inte allt.

Vad ger du dig själv för betyg nu när grundserien är avklarad och slutspelet drar i gång?

-Jag tycker jag höjt mitt spel ju längre säsongen gått så betyget har stigit i alla fall. Jag har spelat bra med Fille (Filip Samuelsson) och vi rör oss bra tillsammans och accepterar varandras roller på ett bra sätt. Sen att ha en världsspelare som Matej Jendrisak i samma femma underlättar också mycket och hela femman har fungerat bra.

Ni möter Storvreta i kvartsfinalspelet med start ikväll – vad kan vi förvänta oss av denna matchserie?

-Jag tror på en jämn matchserie mellan två bra lag. Det är alltid kul att möta Storvreta som spelar en rolig innebandy som passar oss rätt bra att möta. Så jag tänker att det blir en kul matchserie för publiken att följa.

Vad ger du er för chanser att nå hela vägen till SM-finalen i Avicii Arena i april?

-Vi går alltid för att vinna och tittar man på grundserien så har vi absolut chansen. Vi tar givetvis en match i taget men jag tror absolut vi kan gå hela vägen.

Linköping föll i match 1 mot Storvreta i går kväll men redan i morgon söndag har Lögdberg & co chansen till revansch i IFU Arena. Matchen ser ni på Corren.se eller SportExpressen Play.

Emil Lögdberg

  • Född: 2001
  • Position: Back
  • Stats Linköping SSL: 86 matcher och 26 poäng (5 mål och 8 assist denna säsong).
  • Landslag: 5 U19 landskamper och 5 poäng