Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match

Linköpings slutspelssaga!

12 mars 2019 10:12

Linköpings SSL-herrar är slutspelsklara. Och lagets facit är makalöst med åtta slutspel på de nio säsonger laget spelat i Superligan. Topparna är självklart de båda SM-finalerna 2015 och 2016 och fortsatt är drömmen givetvis ett guld och den 21 mars sparkar ett nytt slutspel i gång i Sporthallen!


Linköping tog sig upp i Svenska Superligan 2010 via kval och redan första säsongen i finrummet blev det slutspel. Sedan har slutspelsfesterna i Sporthallen radats upp och få lag i Innebandysverige kan matcha detta fina facit. Men minns ni hur det sett ut genom åren?

Här finner ni lite fakta och dessutom kommentarer från Johan Astbrant som varit med alla nio säsonger, antingen som spelare eller tränare.

2010/2011

-Kvartsfinal - Warberg -utslagna med 2-3 i matcher.

Linköping tog sig som nykomling sensationellt till SM-slutspel. Väl där ställdes man mot den tidens bästa innebandylag Warberg. Linköping lyckades skaka om stjärnlaget och vann båda matcherna hemma i Sporthallen, men WIC gick vidare.

-Detta var en av de roligaste kvartsfinalerna då jag var spelare. Storlaget Warberg valde oss och deras tränare ”Bagaren” sa på östgötska ”-Vi väljer Linköping” vilket väckte oss. Vi hade dom i brygga med en boll klart inne i mål i femte och avgörande matchen i likaläge. Men domarna missade målet och i situationen efter vände i stället WIC och gjorde mål och efter det reste vi oss inte. Men det var nära att vi skrällde redan första året i SSL och då hade vi vårt beryktade hemmagolv fortfarande, säger Astbrant om första slutspelsåret.

Några spelarprofiler: Martin Karlsson, Marcus "29" Johansson, Bea Qvist, Anton Karlsson, Marcus "56" Johansson, Sam Jonsson och Johan Astbrant.

2011/2012

-Kvartsfinal - Storvreta utslagna med 0-3 i matcher.

Även andra säsongen blev det slutspel och nu mot giganten Storvreta. Denna gång lyckades inte Linköping snöp åt sig någon match utan Storvreta var för starka.

-Här var det inget snack och känslan var att vi inte riktigt trodde på oss själva när vi tog oss an Storvreta. De var bättre, punkt.

Några spelarprofiler: Martin Karlsson, Marcus "29" Johansson, Bea Qvist, Anton Karlsson, Marcus "56" Johansson, Peter Norström och Jonas Ågren.

2012/2013

-Kvartsfinal - Dalen utslagna med 1-3 i matcher.

För första gången fick Linköping välja motstånd. Men valet av Dalen föll inte väl ut. Visserligen vann Linköping match 1 med hela 13-5 men sedan tog norrlänningarna tre raka.

-Det här var första gången vi fick välja och vi tog Dalen. Vi vann stort i första men de kom tillbaka lika bra i andra. Sen blev det två straffavgöranden där jag som lagkapten inte tog det ansvar jag borde. Jag gömde mig när straffarna skulle slås och så skall man inte agera som kapten.

Några spelarprofiler: Martin Karlsson, Anton Karlsson, Marcus "29" Johansson, Jocke Ström, Oscar Hänninen, Jesper Johansson.

2013/2014

Missat slutspel för första och enda gången i SSL.

-Vi hade häng på den sista slutspelsplatsen i sista omgången men med facit i hand var det kanske bra att vi missade slutspelet då vi inte var i form och i stället kunde vi rannsaka oss lite och se framåt.

Några spelarprofiler: Martin Karlsson, Simon Klein, Marcus "29" Johansson, Bea Qvist, Anton Karlsson, Marcus "56" Johansson,

2014/2015

-Kvartsfinal - Warberg - vinst 4-0 i matcher.

-Semifinal - Helsingborg - vinst 4-1 i matcher.

-SM-final - Falun - förlust med 4-6 i Globen.

Efter att missat slutspelet 2014 kom Linköping ut starkare än någonsin och slutspelet blev en uppvisning. Först sveptes Warberg innan Helsingborg slogs tillbaka med solklara 4-1. Väl i Globen så vann Falun med 6-4 i en match där inte Linköping var riktigt nära att störa trots ett relativt jämnt slutresultat..

-Detta var mitt första år som huvudtränare och nu var det ombytta roller med Warberg jämfört med 2011. Vi hade fått bra träff på dem i grundserien och kände oss i fin form inför slutspelet. Nu blev det 4-0 i matcher men så överlägsna var vi inte som siffrorna visar. I semin var vi däremot överlägsna Helsingborg. FCH kändes nöjda och här vann vi solklart. I finalen var vi med i två perioder men i tredje kontrollerade Falun matchen och här syntes det att de hade den finalrutin vi saknade.

Några spelarprofiler: Matej Jendrisak, Martin Karlsson, Simon Klein, Anton Karlsson, Hampus Dargren, Martin Hovlund, Tobias Gustafsson och Jesper Johansson.

2015/2016

-Kvartsfinal - Pixbo - vinst 4-1 i matcher.

-Semifinal - Dalen - vinst 4-2 i matcher .

-SM-final - Storvreta - förlust med 4-5 på Tele 2 Arena.

Linköping visade att finalen 2015 inte var någon engångsföretelse. På nytt gjorde laget ett fantastiskt slutspel med solklara vinster i semi och kvarstfinaler innan Storvreta väntade i Tele2. Matchen var väldigt jämn och många Linköpingsspelare och supportrar grämer sig lite än i dag att det var så nära…

-Pixbo vann serien och valde oss. Här spelade saker oss lite i händerna när matcherna gick i Lisebergshallen på ett golv vi trivdes bättre på än Pixbo. Vinsten kändes kassaskåpssäker och vi hade verkligen koll på Pixbo. Semin mot Dalen blev tight och tuff. Vi gjorde en riktigt bra match 6 och lyckades knipa en ny finalmatch. I finalen leder vi en bit in i tredje men då hittar domarparet en utvisning som ingen annan såg. Storvreta fick momentum efter målet och precis som året innan visar sig rutin från stora matcher vara viktigt. Men här var vi ruskigt nära att fixa ett guld.

Några spelarprofiler: Matej Jendrisak, Gustav Fritzell, Martin Karlsson, Christian Mattson, Micke Karlsson och Tobias Gustafsson

2016/2017

-Kvartsfinal - Mullsjö - utslagna 3-4 i matcher.

Efter finalåren så blev det en liten besvikelse att åka ut mot just Mullsjö i kvarten 2017. Matchserien var dock minnesvärd med en hel del fart på läktarna. Sjunde och avgörande matchen i Nyhemshallen slutade 8-7 till Mais.

-Det här var en ny jämn matchserie där vi åker på tre raka torsk efter en bra öppning på matchserien. I match 7 var vi med i två perioder men där de kör över oss i tredje. Detta var en lite udda och svajig säsong där vi inledningen ett tag låg sist i tabellen så det kanske inte var så överraskande att vi inte kom längre.

Några spelarprofiler: Matej Jendrisak, Gustav Fritzell, Christian Mattson, Milan Tomasik, Martin Hovlund, Robin Laakso och Tobias Gustafsson.

2017/2018

-Kvartsfinal - Växjö - vinst 4-1 i matcher.

-Semifinal - Falun - utslagna 1-4 i matcher.

Ett på förhand självsäkert Växjö blev utspelat av Linköping och förnedring var total när Linköping skickade ut smålänningarna med 9-1 i den femte matchen. I semin började det också bra med 9-5 seger borta mot Falun. Men Falun kom tillbaka starkt och vann fyra raka.

-Det var många spännade matcher i kvartsfinalserien mot Växjö. Match 3 kändes som en nyckelmatch där Björk avgör sent i tredje perioden. I match 4 kontrar vi sönder dem och i den femte matchen känns de uppgivna och vi manglar dem med 9-1 hemma i Sporthallen. I semin mot Falun gör vi en fantastisk förstamatch borta och vinner klart. Efter det får vi normalt självsäkra Falun att ändra sin gameplan helt och istället backa hem vilket inte kan ha hänt så ofta. Men vi orkar inte följa upp första matchen och de vinner rättvist till slut.

Några spelarprofiler: Matej Jendrisak, Gustav Fritzell, Felix Lanver, Oskar Hovlund, Robin Laakso, Anton Karlsson och Martin Hovlund.

2018/2019

-Kvartsfinal - ???

Kvartsfinal 1 - Linköping vs ? torsdag 21/3 Linköpings Sporthall

I sista omgången kan väldigt mycket hända och vilket motstånd Linköping får i en kvartsfinal är svårt att sia om. Men i och med att laget fixat minst en fjärdeplats så börjar man på hemmaplan och en eventuell sjunde och avgörande match spelas också i Sporthallen. Teoretiskt sett så kan motståndet bli Växjö, Pixbo, Dalen, Sirius eller Jönköping. Men Sirius och JIK kan vi nog räkna med väljs tidigt så vi får nog ställa oss in på ett bekant kvartsfinalmotstånd efter lördagens val. men vi vet att första kvartsfinalen spelas i Sporthallen 21/3!