Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Gillek inför DIF i morgon och läget i laget

23 november 2021 09:30

I morgon onsdag möter Linköping nykomlingen Djurgården hemma i Sporthallen (kl 19:00). Linköping ligger en poäng från serieledning och morgondagens match blir den sista innan ett längre VM uppehåll väntar (nästa match sedan är 19/12). Vi kollade läget med coach Gillek inför mötet med DIF.


Linköping IBK - Djurgårdens IF IBS ons kl 19:00 Linköpings Sporthall

Ni hänger med i den absoluta toppen av tabellen. Hur ser du på säsongen så här långt? – Vad är du mest nöjd med och vad finns det att förbättra framöver?

-Tar man bort insatserna mot Hagunda och Thorengruppen så tycker jag framförallt att vi haft en hög lägstanivå. Mest nöjd är jag med att vi har varit disciplinerade i försvarsspelet i sju av nio matcher. Det vi kan göra bättre är att skapa oss större marginaler i matcherna och vinna med några fler mål.

Någon eller några spelare i laget som du känner tagit stora kliv eller som överraskat positivt på dig denna säsong?

-Jag tycker alla bidragit till våra segrar men ska jag lyfta en spelare så väljer jag Jesper Alm. Han spelar nu på den positionen där han spelar sin bästa innebandy och han gör otrolig nytta för sin formation både i försvars- och anfallsspel vilket många kanske inte tänker på. Han är en lojal spelare som gör andra bättre.

I morgon möter ni jumbon Djurgården. Vad säger du om den matchen?

-Det blir en svår match för oss då Djurgården kommer närmare och närmare sin första seger, så det gäller för oss att se upp och vara redo från start.

Hur viktigt blir det då att få med sig en seger in till VM uppehållet?

-Självklart det är viktigt. Med en seger så mår man bra till nästa match, en förlust så mår man dåligt.

Backstjärnan Oskar Hovlund är tyvärr skadad – hur mycket kommer han saknas och kommer någon annan att lyftas upp på backsidan?

-Givetvis kommer han att saknas då han är en av ligans bästa spelare och en spelare som gör skillnad i matcherna. Men vi har andra backar som kommer kliva fram och ersätta honom på ett bra sätt, det är jag övertygad om.