Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Gillek om läget i laget inför Svenska Cupen

25 augusti 2021 20:20

Superligapremiären borta mot Hagunda är lite mer än tre veckor bort och till helgen väntar första tävlingsmatcherna för säsongen då svenska cupen drar i gång. Det blev ett snack med tränare David Gillek om läget i laget och vilka förväntningar han har inför helgens möten med division 1 laget Ledberg i Svenska Cupen.


Om vi börjar med förra helgen när ni var till Växjö - det blev dubbla vinster mot Höllviken och Växjö samt en del sociala aktiviteter inbokade - hur summerar du helgen?

-Det var ett jättebra upplägg i Växjö där vi hann med tre träningar, två matcher och sociala aktiviteter på sidan av planen, så jag vill passa på att tacka Växjö för hjälpen att fixa med lägret. Vad det gäller matcherna så hade vi tyvärr ett antal spelare som inte var tillgängliga på grund av skador men mot Höllviken gör vi en jättebra match och siffrorna borde definitivt varit större anser jag med tanke på spelet. Mot Växjö på lördagen var det bara 14 spelare tillgängliga och dessutom hade vi tränat en hel del så med tanke på det var det starkt att vinna. Vi fokuserade på ett lågt försvar och jobbade med spelvändningar och spelarna följde vår plan perfekt.

Ni har en liten plump mot JIK men annars har det resultatmässigt sett bra ut så här långt på försäsongen med idel vinster - är du nöjd med det du sett?

-Framförallt är det försvarsspelet som sett stabilt ut men även målvaktsspelet där både Blom (Andreas) och Leo (Torell Hagström) har varit mycket bra. Anfallsspelet jobbar vi hårt med och det ser bättre och bättre ut hela tiden men det är där vi har en bit kvar.

Det har varit en hel del skador i laget som stört- Oskar Hovlund och Matej Jendrisak är kanske de tyngsta namnen som saknats men även backen Jonte Hallin är en av spelarna som saknats. Hur ser läget ut med dem och övriga i truppen?

-Matej fortsätter sin rehab träning och där har vi ingen riktig prognos när han är tillbaka tyvärr. Vad det gäller Oskar Hovlund ska han börja träna igen idag så han är på gång igen. Men ingen av dem spelar i helgen och även Jonte Hallin och Jesper Alm saknas i Svenska Cupen på grund av skador.

Hur mycket stör det er att några av de ledande spelarna saknas i denna fas av säsongen?

-Det är klart att det stör till viss del då man inte kan spela ihop de tänkta formationerna på försäsongen. Nu vet jag ju var jag har spelare som Ogge (Oskar Hovlund) och Matej och de ska självkalrt in i laget när de är hela igen. Men om man ska se något positivt i detta så har det gett chansen till fler av de yngre spelarna att visa upp sig och de spelare som varit tillgängliga har fått mycket speltid.

Många nya spelare har som sagt visat upp sig - har det förändrat din syn på hur du vill formera laget inför SSL säsongen?

-_Jag skulle säga att vi fått ännu bättre konkurrens i laget under försäsongen tack vare detta. Jag har 10-12 startspelare klara till tre femmor men om de sista platserna är det fortsatt väldigt öppet. De unga spelarna som kommit in visar upp en vilja att hela tiden utvecklas och är också riktigt bra lagspelare vilket öppnar upp möjligheterna rejält att ta en plats till SSL-premiären. Samtidigt vet jag redan nu att att vi kommer behöva rotera på flera spelare under säsongen speciellt när vi vill förändra vårt spel på något sätt vilket gör att många spelare kommer få chansen under SSL säsongen även om man inte spelar premiären.

**Tittar man på ledarstaben till denna säsong så har du Martin Laakso och Martin Hovlund vid din sida som assisterande tränare - kan du kort beskriva rollfördelningen mellan er i ledningsteamet.

-Jag som huvudansvarig håller ihop helheten och driver tänket för vår spelidé. Laakso (Martin) jobbar mycket med statistik samt sköter kontakten med FBC (division 1 laget Linköping FBC). Hova (Martin Hovlund) växer in i rollen som assisterande mer och mer och framförallt drar han i boxplayspelet samt fokuserar på individuell feedback till spelarna. Tillsammans jobbar de dessutom med målvakterna där vi utvecklat tänket med bland annat enskild teori för målvakterna, vilket känns bra och viktigt.

Svenska Cupen drar i gång till helgen när ni möter Linköpingslaget Ledberg i dubbelmöte. Vad tänker du om motståndet och hur vill du att ni tar er an helgens båda matcher?

-_Det var skönt att vi slapp åka till Strängnäs på fredag kväll och nu får vi istället två matcher här i Linköping fredag och söndag. Ledberg är ett bra lag som tippas i toppen av ettan och jag har koll på några spelare i laget men däremot har jag inte sett laget spela. Vi har så här långt under försäsongen lagt allt fokus på vårt eget spel och valt att inte titta så mycket på motståndarna och det kommer vi fortsätta med även denna helg. Sen är detta säsongens första tävlingsmatcher och givetvis går vi för vinst och avancemang i cupen.

Linköping gör entré i Svenska Cupen när man möter Ledberg "borta" i Campushallen (Ebbepark) på fredag och returen spelas på söndag kl 18:00 i Sporthallen då max 300 åskådare är välkomna och biljetter köps i entrén innan matchen.