Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Simon Bergström ny målvakt i Linköping

14 april 2020 16:58

Linköping har hittat sin nya målvakt i Schweiziska Kloten. 26-årige Simon Bergström spelade innan utlandsäventyret i allsvenskan men har meriter från Superligan med spel i både Karlstad och KAIS Mora sedan innan.


Efter att Robin Laakso valt att avsluta karriären har Linköping varit på jakt efter en målvaktskollega till Andreas Blom. Nu står det klart att det blir rutinerade Simon Bergström som tar klivet tillbaka till SSL. Bergström kommer närmast från en sejour i Schweiziska ligan och innan det var det allsvenskt spel med Hudik/Björkberg. Senast Simon vaktade kassen i Superligan var säsongen 2016/2017 med Karlstad.

Välkommen till Linköping - hur går dina tankar nu när en återkomst till SSL är klar!

-Tackar! Det känns väldigt inspirerande att få komma till Linköping och att klubben tror på mig. Jag har varit i SSL innan men då har det varit i klubbar som slagits för att hänga kvar men nu med Linköping är ju målet att bara titta uppåt i tabellen vilket är spännande.

Du kommer från en säsong i Schweiz – hur var det?

-Det har varit riktigt kul och en stor upplevelse både på och utanför planen. Ska man jämföra Sverige och Schweiz så är det ett helt annat spel i Schweiz. Det är ett spel som bygger på mer fysik och jag skulle säga att alla spelare här nere är mer vältränade generellt vilket är något jag gillar. Jag spelade för Kloten som åkte ur högsta ligan förra säsongen och hade målet att ta klivet upp direkt. Vi slutade trea i tabellen men lyckades tyvärr inte ta oss upp i playoffspelet vilket såklart var tråkigt.

Det var några säsonger sedan du var i Superligan – har det varit ditt mål att komma tillbaka?

-Jag har alltid strävat högt och haft höga ambitioner och då försökt hitta lag med de bästa förutsättningarna. Nu var det ett enkelt beslut att ta när Linköping ville ha in mig och det är bara att ta chansen att visa vad jag går för i ett bra lag i SSL.

Hur vill du beskriva dig själv som målvakt och din stil?

-Jag är ju stor (187 cm lång) och har en atletisk spelstil. Jag läser spelet bra, gillar att prata mycket i målet och har ett bra rörelsemönster. Sen gillar jag att bjuda på mig själv och showa lite på straffar och så.

Linköping – hur bra koll har du på dem?

-Jag har ju bra koll på de lite mer rutinerade spelarna som Martin Karlsson och Simon Palmén som jag mött tidigare. Men nu ska det bli kul att komma in i gänget och lära känna fler och se vad vi kan åstadkomma.

Du får nu slåss med Andreas Blom om en plats i buren – har du hunnit fundera något på hur ni kan komplettera varandra?

-Blom är en ung och väldigt duktig målvakt av det jag hört och det ska bli kul att jobba ihop och förhoppningsvis kan vi lära en hel del av varandra.

Vad tror du om Linköpings chanser kommande säsong?

-Av det jag sett så har laget fått in riktigt starka spelare och visst ska vi ha chansen på en hög placering i tabellen. Sen har ju Linköping varit bra i slutspel tidigare säsonger så när vi kommer så långt tror jag allt kan hända. Jag ser fram mot en riktigt rolig och intressant säsong i Linköping.

Simon Bergström

  • Ålder: 26 (född 1994)

  • SSL meriter från Karlstad och KAIS Mora

  • Senaste klubb: Kloten (Schweiz)

  • Moderklubb: IFK Arboga FK