Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Gillek ger sin syn på läget fyra omgångar in i SSL

14 oktober 2021 13:57

Linköping har inför det pågående landslagsuppehållet spelat fyra matcher och vunnit två och samtidigt förlorat två matcher där man på förhand trodde på vinst. Linköpingstränaren David Gillek ger också både ris och ros till vad laget presterat så här långt.


Fyra omgångar är spelade av serien – två vinster och två förluster. Hur summerar du er upptakt på SSL säsongen och är du nöjd med vad ni presterat?

-Jag tycker vi gör bra prestationer i de två matcher vi vunnit medans vi tyvärr är riktigt svaga mot Hagunda och TTG. Jag tycker vi ska ha haft 3 poäng till för att kunna vara nöjda med inledningen.

Offensiven är positiv så här långt. Mycket gjorda mål, många olika målskyttar och framspelare. Olle Abrahamsson och William Almlöf är två spelare som fått rejäl fart på målfabrikationen och Simon Palmén glänser som vanligt i poängproduktionen. Gissar att du är nöjd där?

-Den är positiv sett till antalet mål vi gjort men vi har saker att jobba med där för att spelet som helhet ska bli bättre. William har framförallt levererat i Power Play som var vår tanke när vi värvade honom. Olle har startat piggt och är en lojal lagspelare som alltid jobbar hårt på träning och match så han förtjänar verkligen målen han gjort. Palmén förväntar jag mig att han ska producera poäng på löpande band och han håller oftast en hög nivå och bidrar förutom med poäng även med sin klokhet i spelet.

Samtidigt har ni släppt in relativt mycket mål – är detta något du räknat med som en konsekvens av att få fart på det offensiva spelet eller vill du försöka täppa till mer bakåt framöver?

-Jag mår otroligt dåligt när jag tänker på antalet insläppta mål, det är underkänt. Att vi gör många mål ska i min värld aldrig påverka antalet insläppta mål. Vi ska vara ett lag som är svårt att göra mål på och där är vi tyvärr inte just nu. Jag är inte orolig utan vi kommer finjustera vissa delar i vårt spel som kommer ge oss en stabilitet som leder till färre insläppta mål.

Ett närmare två veckor långt landslagsuppehåll pågår – vilka områden kommer ni att fokusera på fram till Falumatchen den 23 oktober?

-Vi kommer fokusera på att förtydliga roller i våra formationer och sen jobba stenhårt med vårt grundspel både i försvar och anfall.

Ni kommer under delar av uppehållet sakna tre ordinarie backar (Oskar Hovlund, Nicola Bischofberger och Josef Rypar) samt målvakten David Henningsson som alla åker till Tjeckien för EFT landslagsturneringen. Dessutom är Andreas Blom skadad hur påverkar det träningarna under uppehållet?

-Vi är självklart glada över att vi har landslagsspelare men visst påverkar det våra träningar. Vi kommer under veckan ha tester och även kombinera innebandy med fys. Så denna vecka behöver de bara fokusera på att borra ner skallen och köra.

Hur ser du för övrigt på målvaktsläget just nu där ni nu spelat tre olika målvakter under inledningen. Andreas Blom stod i premiären men är nu skadad, Leo Torell Hagström tog över i vinstmatcherna mot JIK oh Sirius men blev utbytt senast mot Thorengruppen där istället unge David Henningsson fick SSL debutera.

-Vi väntar på svar på Bloms MR (magnet röntgen) men som läget är nu är han tyvärr borta ett tag framöver. Med Blom borta så vilar mycket ansvar på Leo och vi har fullt förtroende för Leo som startat säsongen väldigt bra. Att han blev utbytt senast var mer en förhoppning om att väcka laget med ett målvaktsbyte. Sen hade vi inte gjort bytet om Inte David var redo för att spela SSL och vi tycker han gjorde en väldigt övertygande debut som visar att Linköping har det välställt på målvaktfronten. Leo kommer vara förstamålvakt under Bloms skadetid och David ska vara med och sparra och jaga honom.

Matej Jendrisak är äntligen tillbaka och har spelat de två senaste matcherna. Hur viktigt är det för Linköpings framgångar att Matej kommer upp i sin toppnivå?

-Det är kul och viktigt att ha honom tillbaka. Jag har under min långa elitkarriär som spelare och nu ledare aldrig stött på en mer professionell spelare. Han är ett föredöme för alla hur man är en elitspelare i alla delar. Han kan ställa höga krav på alla då han alltid gör allt 100%. Han bidrar med rutin, klubbhjärta, poäng och trygghet så när han kommer upp på sin toppnivå kommer han bidra till att vi vinner fler matcher.

Ni har så här långt mött lite svagare lag på pappret för att nu i tur och ordning möta Falun, Växjö, Mullsjö och Kalmarsund som alla är tippade topplag. Vad är dina tankar runt det faktumet?

-Jag tror helt ärligt att det kommer passa oss bra. Det kommer bli en stor utmaning men det är vad vi behöver just nu. Det kommer bli otroligt roliga matcher för oss att spela.

Till sist – vi är några omgångar in i serien vad tror du om Linköpings chanser denna säsong? Blir det en kamp runt slutspelsstrecket som förra säsongen eller har ni muskler nog att blanda er i toppstriden?

-Vi ska vara ödmjuka och fortsätta tro och jobba med att bli bättre än förra säsongen vilket innebär att ta oss till slutspelet på ett kontrollerat sätt.

I helgen spelas EFT i Tjeckiska Pilzen där Sverige, Tjeckien, Schweiz och Finland möts både med A-landslag och U19 landslag och man kan se Sveriges matcher med Oskar Hovlund på Corren.se.

Nästa SSL match för Linköping är sedan mot Falun lördagen den 23 oktober kl 18:00 i Linköpings Sporthall