Linköping vinner på (zorro)straffar i IFU - Kvartsfinalserien lever vidare

26 mars 2023 18:31

Linköping slår idag Storvreta i IFU Arena efter en ny högdramatisk straffläggning. Linköping hade 5-0 men Storvreta hämtade i kapp till 6-6. Efter en mållös förlängning vann Linköping denna gång på straffar!!! Nästa match spelas i Sporthallen på onsdag kl 19!!!

Kan det bli mer dramatiskt än dagens kvartsfinal i IFU Arena? Linköping hade både en 5-0 och 6-2 ledning men Storvreta hämtade ikapp i till 6-6 i slutminuten. Därefter följde en mållös förlängning och precis som i senaste kvartsfinalen i IFU Arena gick matchen till straffläggning!

Propaganda av Linköping i första perioden

-Första perioden var vår bästa under hela säsongen, sa Oskar Hovlund om Linköpings första 20 minuter i dagens match.

Och det är ju svårt att inte hålla med. 1-0 kom genom Kevin Söderling redan efter fyra minuter och det var startskottet på en fantastik innebandyuppvisning av Linköping. 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0 på resultattavlan i IFU Arena och det var inte vilka mål som helst... Linköping rullade upp Storvretaförsvaret gång på gång och med tanke på att Storvreta släppt in väldigt få mål denna säsong så var det anmärkningsvärt... Målskyttarna var Eldholm, Jendrisak, Seth och Söderling för andra gången. Storvreta lyckades dock lirka in en reducering i slutet av perioden.

-Såklart en bra start och vi är jätteeffektiva. 5-1 är absolut godkänt efter 20 minuter och vi vågar ta bollen framåt hela tiden,sa en återhållsam Kevin Söderling efter första perioden.

Powerplaychanser som ej utnyttjades i andra

Andra perioden inleddes med ett tidigt Storvretamål och därför var Lukas Eldholm andra mål i matchen fram till 6-2 väldigt viktigt. Till Eldholms mål assisterade matchens bäste spelare Filip Samuelsson vilket var hans tredje assist i matchen. Därefter följde en period av utvisningar där först Linköping lyckades lösa ett boxplay och sedan fick chansen i powerplay två gånger om. Men spelet med en man mer funkade inte och istället kunde Storvreta reducera till 3-6 mitt i perioden.

För defensivt Linköping i tredje

De flesta var förberedda på en Storvreta offensiv i slutperioden och Linköping föll väl långt ned i banan och höll hoppet till sin starka defensiv.

-I andra och tredje perioden trodde vi att vi skulle kuna försvara oss vilket inte funkade, sa Hovlund om period 2 och 3.

Och Storvreta låg på inför hemmapubliken. 4-6 kom tidigt i tredje och Linköping hade sina chanser att göra mål men det var Storvreta som gjorde 5-6 och även 6-6 kvitteringen när Linköping var 45 sekunder från vinsten.

Zorro x 3 för Linköping

Ny förlängning väntade och precis som i förra matchen blev den mållös och båda lagen hade nog ny straffläggning i tankarna. Väl där blev dramaturging infernalisk. Efter fem straffar var var det likaläge 3-3 sedan David Carrington, Simon Palmén och Jesper Alm zorrat dit Linköpings mål inför en stor visselkonsert signerad IFU Arena.

Blom och Palmén hjältarna i sudden

Därmed gick straffläggningen in i en sudden death fas. Där och då klev en ny hjälte in i bilden! Målvakten Andreas Blom som inte alls stått i slutspelet kom in på sudden straffarna och räddar båda Storvretas straffar och när Simon Palmén zorrar dit Linköpings sjunde straff så visste glädjen inga gränser hos Linköpingsspelarna som firade med de tillresta fansen i The Black shield!

-Nej, jag bryr mig inte. Jag känner ingen här i hallen så de får hata mig hur mycket de vill!,kommenterade Oskar Hovlund kritiken för Linköpings agerande med de tillåtna zorrostraffarna.

Fullsatt på onsdag i Sporthallen

Linköpingsvinsten betyder att det nu står 3-2 i matcher till Storvreta och Linköping spelar nästa match hemma i Sporthallen på onsdag klockan 19. Vi räknar kallt med "lapp på luckan" och biljettförsäljningen är redan igång för fullt!