Blytung premiärförlust

18 september 2021 21:47

Nej, SSL premiären blev inte alls vad Linköping hoppats på. Nederlagstippade nykomlingen Hagunda vann med 8-7 (2-1, 3-2, 3-4) i IFU Arena sedan hemmalaget avgjort matchen på frislag med två sekunder kvar.

Linköping fick tuffast tänkbara start på SSL säsongen. Premiärförlusten mot Hagunda i IFU Arena var en rejäl missräkning speciellt som Linköping hämtat ikapp ett tremålsunderläge i slutperioden för att sedan tappa alla poäng i slutsekunderna.

Sega första 40 minuter

Första och andra perioden var kopior av varandra. Linköping ägde boll stor del av tiden men hade oerhört svårt att hitta in på de farliga ytorna och de gånger Hagunda stack upp på kontring blev det oftast målchans och mål. Linköping fick jaga målmässigt hela tiden och ställningen var 2-1 efter första perioden och det mest anmärkningsvärda var att det stod hela 5-3 efter två perioder med tanke på att lagen sällan gick rakt mot mål.

Linköping blixtrade till under sex minuter

Även tredje perioden inleddes med hemmamål till 6-3 men när Linköping gick ned på folk (två femmor) fick man äntligen träff och på sex minuter förvandlades 6-3 till 6-7 och de flesta räknade här in en seger för ett trögstartat Linköping.

Blixten slog ned i slutsekunderna

Men Hagunda hade inte givit upp och först kom 7-7 målet och när Linköping låg på för ett segermål stack Hagunda upp och på ett frislag med två sekunder kvar satte Adam Nilbrink sitt fjärde (!) mål för kvällen och säkrade därmed Hagundas historiska första SSL triumf. Ridå för Linköping.

På tur står nu en hemmamatch mot svårspelade Jönköping nästa helg. Då får vi hoppas på poäng och ett bättre Linköpingsspel.