Skön och viktig vinst hemma mot Mullsjö

9 oktober 2019 21:22

Linköping gjorde i kväll en riktigt bra match hemma i Sporthallen mot Mullsjö. Seger med 5-3 (2-0, 1-0, 2-3) vilket var säsongens första vinst och tre poäng tog dessutom laget ända upp på slutspelsplats i den jämna tabellen.

Ett pressat Linköping mötte ett minst lika ifrågasatt Mullsjö i kväll. Och det var hemmalaget som visade upp klart bäst spel och vinsten var högst välförtjänt då Mullsjö egentligen bara störde Linköping i slutet under spel i 6 mot 5.

Äntligen ledning i första

Linköping har hamnat i underläge i många matcher i säsongsupptakten men i lkväll kunde man göra både 1-0 Martin Karlsson (mål av Marre i femte raka matchen) och 2-0 av Oskar Hovlund efter en makalös solprestation på högerkanten innan han sprätte upp bollen bakom Mais målvakt.

Fortsatt nolla för Blom i andra

Mittperioden bjöd inte på någon målfest men målet som kom var Linköpings. Simon Palmén fanns på rätt ställe och tryckte in en retur till 3-0. Samtidigt släppte Linköping till få chanser bakåt och målvakt Andreas Blom agerade tryggt.

Linköping fortsatte anfalla i 3:e

I inledningen av tredje gjorde Linköping 4-0 efter ett oerhört snyggt samspel mellan Hovlund, Martin Karlsson, Seth och målskytten Palmén (Palmén hade därmed gjort mål eller passat till samtliga Linköpingsmål så långt). Mais svarade dock snabbt (23 sekunder senare) med ett backskott till 4-1. Men Linköping slog inte av och sju minuter in tredje slog Oskar Hovlund en pass rakt genom hela Mullsjöförsvaret till en helt fri Martin Karlsson som inte gjorde några misstag - 5-1.

Spännande avslutning

I slutet av matchen lyckades Mullsjö få till viss nerv då man med knappt sex minuter kvar av matchen tog ut målvakten. Det blev först 5-2 och strax därefter 5-3 och då återstod hela 3,5 minut. Med tanke på säsongsöppningen var ju en vinst oerhört betydelsefull för Linköping och viss nerv kröp fram. Men Linköpingsspelarna höll ordning på nerverna och lyckades i slutminuterna flytta upp spelet på Mullsjös planhalva och spela av matchen.