Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Idag 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Elitlicensen för Linköping IBK

14 september 2018 09:20

I veckan publicerade Svenska Innebandyförbundet status för elitklubbarnas elitlicens. Licensen är till för att ha koll på föreningarnas ekonomiska situation och motverka bl.a. "ekonomisk doping". Andra idrotter har detta redan implementerat sedan ett antal år tillbaka. Linköpings IBK som elitklubb kommer inte att få godkänt detta år.


Anledningen är "bokföringsteknisk" då vi valt en koncernredovisningsmodell för hela "Linköping Innebandy" som bekant består av flera föreningar. Detta är en modell som nu inte accepterats av förbundets licensnämnd.

Sedan en tid tillbaka har vi sett över föreningens rutiner och vi håller nu på att tillsammans med förbundet utsedda personal och föreningens auktoriserade revisor genomföra de bokföringsjusteringar som krävs.

I praktiken har vi inget problem avseende klubbens ekonomi, men med licensnämndens tolkning av eget kapital, så får vi alltså inte godkänt denna gång, vilket vi fått tidigare år. Vi har till sista april 2019 att fastslå vår plan och det kommer vi lyckas med.

Linköpings innebandyklubb, är en av världens största innebandyklubbar, med en total ekonomi som är god och under kontroll. Nu ska vi se till att våra rutiner mellan föreningarna speglar vårt sätt att jobba och accepteras redovisningstekniskt av alla parter framöver.

Eventuella frågor besvaras av klubbens ordförande Anders Lindström (mail: [email protected]) eller klubbchef Johan Lindskog (mail: [email protected])