Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Elitlicensen för Linköping IBK

14 september 2018 09:20

I veckan publicerade Svenska Innebandyförbundet status för elitklubbarnas elitlicens. Licensen är till för att ha koll på föreningarnas ekonomiska situation och motverka bl.a. "ekonomisk doping". Andra idrotter har detta redan implementerat sedan ett antal år tillbaka. Linköpings IBK som elitklubb kommer inte att få godkänt detta år.


Anledningen är "bokföringsteknisk" då vi valt en koncernredovisningsmodell för hela "Linköping Innebandy" som bekant består av flera föreningar. Detta är en modell som nu inte accepterats av förbundets licensnämnd.

Sedan en tid tillbaka har vi sett över föreningens rutiner och vi håller nu på att tillsammans med förbundet utsedda personal och föreningens auktoriserade revisor genomföra de bokföringsjusteringar som krävs.

I praktiken har vi inget problem avseende klubbens ekonomi, men med licensnämndens tolkning av eget kapital, så får vi alltså inte godkänt denna gång, vilket vi fått tidigare år. Vi har till sista april 2019 att fastslå vår plan och det kommer vi lyckas med.

Linköpings innebandyklubb, är en av världens största innebandyklubbar, med en total ekonomi som är god och under kontroll. Nu ska vi se till att våra rutiner mellan föreningarna speglar vårt sätt att jobba och accepteras redovisningstekniskt av alla parter framöver.

Eventuella frågor besvaras av klubbens ordförande Anders Lindström (mail: [email protected]) eller klubbchef Johan Lindskog (mail: [email protected])