Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Olle Abrahamsson förlänger med Linköping

9 juni 2023 09:37

KFUM Norrköpingsskolade Olle Abrahamsson kom till Linköping och SSL 2019 och nu efter fyra säsonger och närmare 100 producerade Superligapoäng står det klart att den rightfattade forwarden fortsätter i Linköping även framöver.


-Vi är otroligt glada över att förlänga med Olle. En spelare som betyder mycket för laget både på plan och även utanför plan. Han är enormt laglojal och en spelare vi kan lita på i alla lägen och som alltid bidrar med hårt arbete. En spelartyp som skiljer sig från många andra i dagens innebandy där han alltid går rakt på kasse är beredd att ta stryk för att göra mål vilket vi gillar och behöver i Linköping, säger Linköpings huvudtränare David Gillek om Olles betydelse för laget.

Olle Abrahamsson hade ett par riktigt fina säsonger i allsvenska Strängnäs innan Linköping lyckades få hans påskrift inför säsongen 19/20. Olle fortsatte producera poäng även i SSL och debutsäsongen innebar hela 36 poäng varav 25 mål från Abrahamsson. Nu efter 125 SSL-matcher Linköpingströjan står det klart att han fortsätter i klubben.

Du stannar i Linköping vilket varit klart ett tag skall sägas – men hur resonerade du med klubben innan du valde att stanna här?

-Det är vanligt att man direkt efter säsongen funderar lite på sin framtid men när det gått en tid och klubben dessutom gjorde klart för mig att de ser mig som viktig för laget och att de ville att jag skulle stanna så var det ett enkelt beslut. Sedan avslutade jag bra i slutspelet vilket också gjorde att det blev en liten nytändning för min del. Jag fick då visa vad jag går för inte bara på sidan av planen utan som en spelare som levererar på planen när det gäller som mest.

Ja, du avslutade förra säsongen med ett starkt slutspel men grundserien blev ju lite blek för din del - hur ser du själv på förra säsongen för din del och vad krävs för att du ska hitta tillbaka till den stora målformen?

-Säsongen blev lite flängig för min del. Jag kanske inte var på topp hela tiden men sedan flyttades jag också runt en del och fick spela på olika positioner och med flera formationer som kanske inte riktigt passade mig eller laget. Därför är jag som sagt glad att jag fick visa min bästa sida i slutspelet mot Storvreta och den avslutningen vill jag bygga vidare på inför kommande säsong.

Nu har du fyra SSL-säsonger i bagaget och tyvärr har det slutat med kvartsfinalspeluttåg under alla dina säsonger i klubben – vad säger du måste till för att ni skall ta steget till en semi och kanske även slåss om guldet?

-Jo så är det även om min första säsong i Linköping var Coronasäsongen utan slutspel. Vi var ändå jäkligt nära denna säsong mot Storvreta som ju senare knep guldet och med det där lilla extra hade det kanske kunnat gå vägen. Så detta tar vi med oss inför kommande slutspel och självklart behöver vi slipa ännu mer på detaljer som avgör slutspelsmatcher men vi känner oss positiva och har fått mersmak inför kommande slutspel.

Ni behåller i princip hela förra säsongens trupp och ett par nya spelare ansluter dessutom – vad tror du om Linköpings slagstyrka inför kommande säsong?

-Vår styrka är att vi nu har kontinuitet i vår trupp och att vi vuxit till en riktigt stark grupp under ett antal säsonger tillsammans. Så nu gäller det att alla vässar till sig och att vi får till tre riktigt slagkraftiga formationer så ska vi nog kunna störa de flesta SSL-lag kommande säsong.

Ni är mitt uppe i en härlig sommarfys – vilken typ är du under försäsongsträningarna? Tar du lead i spåret, håller till i mitten eller är den som sliter för att behålla avståndet till klungan?

-Det känns ändå bättre och bättre för varje försäsong tycker jag. Jag har ju mina stora stockar till ben att släpa runt på ha ha, men jag tror jag ska kunna hitta formen till hösten. Jag kanske inte är den som ligger i täten och drar utan jag ser det mer som jag hjälper killarna längre bak att lyfta sig.

Jag vet ju att du ibland syns på ”Curva Nordahl” på Platinumcars Arena i Norrköping så den viktigaste frågan just nu är väl ändå IFK Norrköpings allsvenska spel? – Vad säger du om läget nu när Sigurdson lämnat och det blivit några jobbiga förluster på rad. Får vi se ett Peking högt upp i den allsvenska tabellen denna säsong?

-Ja det är nog tur att de skrapade ihop så pass mycket poäng som de gjorde innan Sigurdsson drog. Efter vinsterna mot AIK borta och Hammarby hemma så svävade man i väg lite men nu känner man mer igen dem och håller de sig på övre halvan av tabellen får man nog vara nöjd om de inte hittar några riktigt bra värvningar.

Olle Abrahamsson

  • Ålder: 24 år, född 1998
  • Position: Forward (rightare)
  • Aktuell: Nyskrivet kontrakt efter fyra säsonger med 150 matcher och närmare 100 poäng i Linköpings SSL-lag
  • Moderklubb: KFUM Norrköping