Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Oskar Hovlund inför Fagerhult hemma i kväll 19:00

3 mars 2021 13:59

Oskar Hovlunds Linköping möter i kväll jumbon Fagerhult Habo hemma i Sporthallen och en hemmavinst är i det närmaste ett krav om det skall bli slutspel för Linköping. Linköping som efter några vassa matcher gjort två klart sämre hoppas givetvis på att kunna studsa tillbaka i kväll!


Tre matcher kvar – hur ser du på er avslutning och vad krävs om det skall bli slutspel?

-Först och främst lägger vi allt fokus på kvällens match och sedan får vi flytta fokus till lördagens match när vi lirat i kväll. Men det är nu det hettar till helt klart och det är ju de här matcherna i slutet på säsongen som gäller mest som är de roligaste att spela.

Hur har ni resonerat i laget runt de två senaste matcherna som varit rejält svaga och vilken förändring som måste till i kväll?

-Vi måste agera och tänka professionellt i det här läget. Man kan göra en riktigt dålig match men att vi nu gjort två raka så dåliga matcher trodde jag faktiskt inte på förhand. Det sätter sig lite mentalt faktiskt och det är lätt att man går runt och grubblar hur det kunde bli så här. Men det är ingen idé att älta mer utan nu måste vi släppa dessa båda matcher och se framåt i stället. Alla i laget vet om att de kan så mycket bättre och vi har lovat varandra att det inte får se ut så här i fler matcher framöver.

Fagerhult är målglada och slåss för sin överlevnad – hur skall ni svara upp mot det?

-Ja det är deras sista chans att hålla sig kvar och det är vi förberedda på. Fagerhult spelar en innebandy med fart och fläkt som gynnar oss skulle jag säga. Men vi har vår plan och nu gäller det att samtliga följer den och inte faller utanför ramen. Som de sett ut på slutet har alla kört sitt race och inte alls följt det som bestämts. Så lyckas vi följa vår gameplan så vinner vi i kväll.

Senast ni mötte Fagerhult blev det väldigt svängigt – kan vi förvänta oss det igen?

-Jag tror på mycket mål i kväll det gör jag. Och oavsett om Fagerhult går ifrån till 3-0 måste vi hela tiden tro på det vi gör och vi vet att vi kan hämta ikapp underlägen och vinna och som sagt presterar vi vår innebandy under 60 minuter så ska vi ta hem det.

Så då kan vi förvänta oss ett "påkopplat" Linköping ikväll?

-Nu spelar vi för klubbmärket på bröstet, så är det. I de senaste två matcherna har vi rent ut sagt pissat på alla personer runt laget som ställer upp för oss i vått och torrt. Så nu är det dags att bevisa att vi kan spela så mycket bättre än vad vi gjort på slutet.

Läget i laget:

Matej Jendrisak saknas fortsatt i Linköpingstruppen men centern närmar sig en comeback för varje dag som går och i kväll finns han med i Linköpingsbåset som ledare.

Bortakollen Fagerhult Habo:

Fagerhult Habo ligger sist och har fem poäng upp till Höllviken ovanför strecket när tre matcher återstår. Fagerhult har både risats och rosats för sin första SSL säsong. Vissa hyllar dem för att de har bjudit upp till offensiv innebandy oavsett motstånd och laget har ju t.ex. gjort fler mål än Linköping. Men samtidigt så har det läckt rejält bakåt med 233 insläppta mål på 23 matcher så där har man fått lite ovett för bristande defensiv. En väldigt intressant spelare hos gästerna är Tim Andersson Carlsson som öst in mål. Med ett otroligt vasst skott har 19 åringen gjort hela 36 mål i årets SSL.

Inbördes möten:

Här är det bara mötet i Nyhemshallen i november som finns att referera till. Den märkliga matchen vann Linköping till slut på straffar (Matej Jendrisak) med 11-10 (!). Linköping ledde med 6-2 innan ens halva första perioden spelats. Men Fagerhult kom tillbaka och vann tredje perioden med 5-1. Vilket också betydde att en av Fagerhults tio poäng denna säsong kom mot Linköping.

Kvällens matchvärd är: Beijer Bygg

Linköping vs Fagerhult Habo kl 19:00 i Linköpings Sporthall. Ni följer matchen på Corren.se eller på SportExpressen