Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

INFÖR KALMARSUND BORTA IKVÄLL 18:30

16 februari 2022 08:53

Linköping åker i dag till Sveriges östkust för möte med Kalmarsund i Kifab Arena. Linköping har haft det tufft på slutet med fyra raka förluster och nu behövs nävar knytas och poäng levereras. Så vad passar inte bättre än en vinst i Kalmar i kväll?


Linköping var väldigt nära att vända på steken mot Mullsjö trots 1-7 underläge inför tredje. En Linköpingsutvisning i slutskedet bromsade dock upp inhämtningen vid 6-7 men trots det så var det mycket som såg väldigt bra ut de sista 20 minuterna mot Mais.

Läget i laget:

Samma läge i laget som mot Mullsjö senast. Backarna Nicola Bischofberger samt Jonathan Hallin saknas fortsatt. Och långtidsskadade Andreas Blom och Ludwig Bäckman Forkner är borta sedan innan. Mot Mullsjö kom David Henningsson in i målet i slutet av andra perioden och stod för en fin insats och fortsatt väntar vi på ett inhopp av Martin Hovlund som nu tränat ett tag med laget.

Motståndskollen Kalmarsund:

Kalmarsund vann över Pixbo i Kifab Arena 26 januari och har efter det radat upp inte mindre än fyra raka bortavinster vilket är imponerande och gör det fjärdeplacerade laget till det formstarkaste av samtliga SSL-lag just nu. Den interna poängtoppen ser lite annorlunda ut än vad man vant sig vid. Jesper Lindström (en av alla Salembördiga spelare i Kalmarsund) är överst med 46 poäng och tjeckiska stjärnan Filip Langer tvåa med 36 poäng. Linköpings IBK fostrade Thomas Crona har imponerat i smålänningarnas mål på slutet.

Hot topics:

-Formkurvorna?!? – Tittar man enbart på lagens formkurvor så är det svårt att tippa något annat än hemmavinst. Men ”För varje förlust är man närmre en vinst” är ju en sliten men korrekt klyscha.

-Dansskorna på??? – När lagen möttes i Sporthallen i höstas så vann Kalmarsund efter förlängning i den tråkigaste SSL match Kalmarsunds Kevin Björkström spelat (enligt intervju efter match). Frågan är hur det ser ut i kväll?

-Assistkampen!?! – Simon Palmén är SSLs bäste framspelare (29 assist) men Jesper Lindström i Kalmarsund är inte långt efter med 26 framspelningar. Vem levererar mest mackor ikväll?