Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Gillek inför Falun borta i kväll 18:30

11 december 2019 11:47

Linköping i målform (9-2 mot Sirius senast) åker i dag till Dalarna för möte med ett ännu målgladare Falun. Självklart kan inte en bortamatch bli tuffare än så då Falun gjort rent hus poängmässigt i hemmahallen. Så tror Linköpingscoachen David Gillek att chansen till poäng finns?


-Då är det väl dags att någon slår dem nu och jag tycker vi har alla möjligheter att störa dem. Vi vet att Falun kommer ut starkt och är tunga att möta i börja av matcherna och dessutom har de ofta några perioder av flow under matchens gång där vi inte får släppa taget. Så mycket handlar om att vi är med från början och sedan kan står emot när deras offensiva press kommer, säger David Gillek om Linköpings möjligheter.

Linköping möter alltså Falun i Guide Arena. Men det handlar inte om något nytt skrytbygge i dalametropolen utan ett namnbyte på f.d. Jalas Arena. Namnändringen verkar dock haft god inverkan på de rosa som tagit full pott i hallen denna säsong.

Men Linköping har självklart allt att vinna i matchen och med storvinsten mot Sirius, en bra bortamatch mot Mullsjö och dessförinnan hemmaseger mot Storvreta så är självförtroendedepåerna nu påfyllda i Linköpingslaget.

-Vi gjorde definitivt framsteg i vårt offensiva spel mot Sirius. Vi spelade betydligt rakare, undvek spel i hörnen och hade hela 37 avslut på mål och då vinner man oftast matcher. Så det var riktigt skönt att vi fick utdelning med och göra en hel del mål, fortsätter Gillek.

Olle Abrahamsson fortsätter trycka dit bollarna (15 mål totalt nu i SSL) och mot Sirius såg Oskar Seth och Felix Lanver hungrigare ut än på länge. Spännande att se om dessa båda rightare nu börjar varva upp!

Läget i laget:

Inga förändringar i Linköpingstruppen jämfört med Siriusmatchen.

Senaste mötet:

5-10 - Falun vann relativt komfortabelt i Sporthallen i början av oktober. Men bakom siffrorna döljer sig en match som ändå var helt öppen en bra bit in i andra perioden (4-4). Men fyra Falumål under en treminutersperiod dödade spänningen. Matej Jendrisak var tvåmålsskytt då för Linköping.

Motståndarkollen Falun:

Falun ångar på i serieledning och med tabellraden 14 vinster en oavgjord och en förlust efter halva serien talar mycket för att Dalalaget kan ta hem seriesegern i vår. Alexander Galante-Carlström är inne i ett galet målstim och 34 mål på 16 matcher säger väl allt. Alexander Hallén gjorde de tre avslutande målen mot Dalen senast och just Hallén brukar trivas bra mot just Linköping så här gäller det att hålla ordentlig koll på den kvicke spelaren.

-Falun är ett otroligt bra lag och vårt försvarsspel måste vara jävligt bra om vi ska klara detta. Men samtidigt så kan vi inte försvara oss till tre poäng utan vi måste våga utmana dem i offensiven också. Det ska bli riktigt kul att se hur vi ligger till, avslutar Gillek inför kvällen match.

Falun-Linköping i kväll 11/12 kl 18:30 i Guide Arena. Ni följer matchen på SSLplay.se