Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Tisdag
01 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Sirius och Hagunda hemma står på tur - Gillek kommenterar

12 januari 2022 14:08

Linköping är just nu inne i en mycket fin period och när dessutom jumbon Sirius och nykomlingen Hagunda är nästa lag att möta hemma i Sporthallen så finns chansen att få en liten lucka i tabelltoppen. Vad säger David Gillek om dessa möjligheter?


Linköping vann senast borta mot Jönköping efter en urstark andra halva av matchen och nu har man tillsammans med Mullsjö och Dalen skaffat sig en lite lucka längst upp i den haltande tabellen. Nu är förvisso Linköping SSL:s bästa bortalag men när nu Sirius (noll poäng på bortaplan så här långt) och Hagunda är lagen som står på tur hemma i Sporthallen så har Linköping en jättechans att ytterligare dra ifrån i tabelltoppen.

Covid hänger fortsatt som en våt filt över tillvaron – hur påverkas ni i laget av att förutsättningarna ändras och att matcher kan ställas in med mycket kort varsel?

-Än så länge har vi inte påverkats jättemycket då det bara är Hagunda matchen som flyttats men mycket talar väl för att det blir matcher som ställs in. Sen är vi alla medvetna om att det är så det ser ut idag pga covid så vi kan inte annat än bara gilla läget.

Till helgen väntar jumbon Sirius som inte tagit en enda poäng på bortaplan och utöver det verkar ha en del turbulens runt laget. Dessutom har ni oftast haft lätt för Uppsalalaget genom åren – finns det någon risk för underskattning?

-Det ska det inte finnas för det är tre viktiga poäng vi spelar om och de här poängen kommer betyda mycket när vi summerar tabellen efter 26 omgångar. Det är otroligt viktigt att vinna matcherna mot bottenlagen om man vill spela slutspel.

Tittar man på tabellen så är den jämn även om den haltar betänkligt. Ni är med i den absoluta toppen men fortsatt är det tio lag som är relativt jämna. Skulle sex poäng mot Sirius och Hagunda betyda att ni kommer haka av några av de slutspelsjagande lagen tror du?

-Jag tror faktiskt inte det utan det viktiga med att vinna de kommande två matcherna är att vi skapar oss goda förutsättningar när vi går in i matcherna mot topp-10 lagen. Min känsla är att det kommer vara kamp om slutspel in till sista omgången.

Observera att med de restriktioner som gäller är det max 500 åskådare och biljett samt covidpass gäller för alla inklusive medlemmar (se infomail till medlemmar som gått ut).

  • Linköping vs Sirius lör 15/1 kl 15:00 i Linköpings Sporthall
  • Linköping vs Hagunda ons 19/1 kl 19:00 i Linköpings Sporthall