Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match

Sirius och Hagunda hemma står på tur - Gillek kommenterar

12 januari 2022 14:08

Linköping är just nu inne i en mycket fin period och när dessutom jumbon Sirius och nykomlingen Hagunda är nästa lag att möta hemma i Sporthallen så finns chansen att få en liten lucka i tabelltoppen. Vad säger David Gillek om dessa möjligheter?


Linköping vann senast borta mot Jönköping efter en urstark andra halva av matchen och nu har man tillsammans med Mullsjö och Dalen skaffat sig en lite lucka längst upp i den haltande tabellen. Nu är förvisso Linköping SSL:s bästa bortalag men när nu Sirius (noll poäng på bortaplan så här långt) och Hagunda är lagen som står på tur hemma i Sporthallen så har Linköping en jättechans att ytterligare dra ifrån i tabelltoppen.

Covid hänger fortsatt som en våt filt över tillvaron – hur påverkas ni i laget av att förutsättningarna ändras och att matcher kan ställas in med mycket kort varsel?

-Än så länge har vi inte påverkats jättemycket då det bara är Hagunda matchen som flyttats men mycket talar väl för att det blir matcher som ställs in. Sen är vi alla medvetna om att det är så det ser ut idag pga covid så vi kan inte annat än bara gilla läget.

Till helgen väntar jumbon Sirius som inte tagit en enda poäng på bortaplan och utöver det verkar ha en del turbulens runt laget. Dessutom har ni oftast haft lätt för Uppsalalaget genom åren – finns det någon risk för underskattning?

-Det ska det inte finnas för det är tre viktiga poäng vi spelar om och de här poängen kommer betyda mycket när vi summerar tabellen efter 26 omgångar. Det är otroligt viktigt att vinna matcherna mot bottenlagen om man vill spela slutspel.

Tittar man på tabellen så är den jämn även om den haltar betänkligt. Ni är med i den absoluta toppen men fortsatt är det tio lag som är relativt jämna. Skulle sex poäng mot Sirius och Hagunda betyda att ni kommer haka av några av de slutspelsjagande lagen tror du?

-Jag tror faktiskt inte det utan det viktiga med att vinna de kommande två matcherna är att vi skapar oss goda förutsättningar när vi går in i matcherna mot topp-10 lagen. Min känsla är att det kommer vara kamp om slutspel in till sista omgången.

Observera att med de restriktioner som gäller är det max 500 åskådare och biljett samt covidpass gäller för alla inklusive medlemmar (se infomail till medlemmar som gått ut).

  • Linköping vs Sirius lör 15/1 kl 15:00 i Linköpings Sporthall
  • Linköping vs Hagunda ons 19/1 kl 19:00 i Linköpings Sporthall