Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Sirius och Hagunda hemma står på tur - Gillek kommenterar

12 januari 2022 14:08

Linköping är just nu inne i en mycket fin period och när dessutom jumbon Sirius och nykomlingen Hagunda är nästa lag att möta hemma i Sporthallen så finns chansen att få en liten lucka i tabelltoppen. Vad säger David Gillek om dessa möjligheter?


Linköping vann senast borta mot Jönköping efter en urstark andra halva av matchen och nu har man tillsammans med Mullsjö och Dalen skaffat sig en lite lucka längst upp i den haltande tabellen. Nu är förvisso Linköping SSL:s bästa bortalag men när nu Sirius (noll poäng på bortaplan så här långt) och Hagunda är lagen som står på tur hemma i Sporthallen så har Linköping en jättechans att ytterligare dra ifrån i tabelltoppen.

Covid hänger fortsatt som en våt filt över tillvaron – hur påverkas ni i laget av att förutsättningarna ändras och att matcher kan ställas in med mycket kort varsel?

-Än så länge har vi inte påverkats jättemycket då det bara är Hagunda matchen som flyttats men mycket talar väl för att det blir matcher som ställs in. Sen är vi alla medvetna om att det är så det ser ut idag pga covid så vi kan inte annat än bara gilla läget.

Till helgen väntar jumbon Sirius som inte tagit en enda poäng på bortaplan och utöver det verkar ha en del turbulens runt laget. Dessutom har ni oftast haft lätt för Uppsalalaget genom åren – finns det någon risk för underskattning?

-Det ska det inte finnas för det är tre viktiga poäng vi spelar om och de här poängen kommer betyda mycket när vi summerar tabellen efter 26 omgångar. Det är otroligt viktigt att vinna matcherna mot bottenlagen om man vill spela slutspel.

Tittar man på tabellen så är den jämn även om den haltar betänkligt. Ni är med i den absoluta toppen men fortsatt är det tio lag som är relativt jämna. Skulle sex poäng mot Sirius och Hagunda betyda att ni kommer haka av några av de slutspelsjagande lagen tror du?

-Jag tror faktiskt inte det utan det viktiga med att vinna de kommande två matcherna är att vi skapar oss goda förutsättningar när vi går in i matcherna mot topp-10 lagen. Min känsla är att det kommer vara kamp om slutspel in till sista omgången.

Observera att med de restriktioner som gäller är det max 500 åskådare och biljett samt covidpass gäller för alla inklusive medlemmar (se infomail till medlemmar som gått ut).

  • Linköping vs Sirius lör 15/1 kl 15:00 i Linköpings Sporthall
  • Linköping vs Hagunda ons 19/1 kl 19:00 i Linköpings Sporthall