Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Pixbo hemma i kväll kl 19:00

1 mars 2023 10:00

Linköping spelar i kväll hemma mot Pixbo och detta blir första matchen av tre där man gör det som slutspelsklara. Vad det betyder för laget och matchen får vi se men helt klart har Linköping stått för något riktigt starkt denna säsong.


Det är lätt att glömma men när Linköping förlorade hemma mot Gävle i början av december var det sjunde raka förlusten och krismolnen hängde tunga över Sporthallen. Men det stora dramat uteblev och med hjälp av några justeringar i lag och tränarbygget lyckades Linköping krångla sig ur den negativa spiralen och borta mot kvällens motståndare Pixbo kom vändningen. Därefter har Linköping stått för en jättefin säsong och att sedan säkra slutspelsplatsen med tre omgångar kvar är oerhört starkt! Hylla de som hyllas bör för detta!

Läget i laget Linköping:

-Vi har kört på som vanligt inför kvällens match. Det blir i nästa vecka vi kommer flytta fokus mer mot ett slutspelstänk i upplägget, säger Linköpingstränaren David Gillek om det faktum att Pixbomatchen är lagets första som slutspelsklara.

Jesper Alm och långtidsskadade Jonathan Hallin saknas fortsatt men i övrigt mönstrar Linköping sitt ordinarie lag.

Förra mötet mellan lagen:

Som sagt var det mot Pixbo Linköpings vändning kom efter svackan. Med två mål i varje period i Wallenstamshallen så vann Linköping med 6-4 i en match som kanske inte går till historien som den mest välspelade men det var Linköpings viktigaste trepoängare denna säsong.

Bortakollen Pixbo:

-Pixbo är ett bra lag med en offensiv spets som vi behöver stänga ner för att vinna matchen, säger Gillek om Pixbos styrka.

Pixbo har gjort en bra säsong och är precis som Linköping slutspelsklara. Dessutom står båda lagen inför utmaningen att förlänga säsongen även efter kvartsfinalspelet. Pixbo med sitt unga lag ställs givetvis på prov i ett stenhårt slutspel där regelboken justeras en smula åt det tuffare hållet.

Pixbo lyfts annars fram som ett av de mest intressanta framtidslagen där man ger rejält utrymme för ett gäng spelare födda 2005 i SSL och där Daniel Kalentun är den lysande stjärnan i den duktiga 05-kullen. Nyligen presenterades också Linghemsbördige Arvid Äse som ny Pixbospelare inför nästa säsong efter åren på RIG i Umeå.

Spaningar inför matchen:

Poäng på alla!– Att samtliga utespelare gör poäng i en och samma match kan knappast hänt många gånger i SSL:s historia. Men den bedriften lyckades Linköping otroligt nog med mot Gävle senast!

MålisarLeo Torell Hagström kommer tillbaka till Linköping nästa säsong och tänker då ta upp kampen med Pixbos VM-målvakt Jon Hedlund om landslagsplatserna. Och i Linköping stod Andreas Blom senast mot Gävle. Blir det han eller Gustav Jansson som vaktar buren i kvällens match??

Linköping vs Pixbo i kvarten? – Chansen är mindre än minimal. Men rent teoretiskt kan faktiskt tabellfemman Pixbo sluta fyra i tabellen och då få möta Linköping i en kvartsfinal. Men vinner Linköping ikväll så är det uteslutet med möten mellan lagen i kvarten.

Linköping vs Pixbo i kväll kl 19:00 i Linköpings Sporthall