29 Mar 1 match

Felix Lanver gjorde ÅTTA mål i sjunde raka vinsten

16 februari 2020 17:23

Felix Lanver avgjorde helt på egen hand bortamatchen mot Helsingborg. Han gjorde nämligen ofattbara ÅTTA mål när Linköping vann med 5-10 (1-3, 4-3, 0-4). Det innebär ett tangerat målrekord i SSL genom alla tider!!!

Mycket har handlat om Linköpings segersvit men i bortmatchen mot Helsingborg kom den sjunde raka vinsten helt i skymundan av Felix Lanvers sanslösa bedrift. Lanver gjorde alltså åtta raka Linköpingsmål och det i en relativt jämn match där Linköping "endast" gör tio mål totalt. Dessutom hade vänsterforwarden gjort nio mål totalt denna säsong innan dagens match. Det var nog ingen som trodde sina ögon i Idrottens Hus denna eftermiddag.

Lanver hyllade laget

-Allt gick in, sa en ödmjuk och relativt fåordig Lanver till SSLplay direkt efter slutsignalen där han främst ville framhålla laginsatsen trots att allt ljus var på honom!

Sjunde raka och inte långt till 4:an

I skymundan av Lanvers enorma målexplosion tog alltså Linköping sin sjunde raka seger i SSL vilket var en oerhört betydelsefull vinst i kampen om slutspelsplatserna där Helsingborg i allra högsta grad är inblandad. Linköping klev upp till en sjätteplats i tabellen poch nu är det bara två poäng upp till fyran Kalmarsund på fjärdeplatsen.

1-0 blev 1-3 i första

Helsingborg tog ledningen i matchens inledning men Oskar Seth kvitterade och Oskar Hovlund gav Linköping ledningen efter 14 minuters spel av första. Det var nu Lanver presenterade sig för första gången när han gjorde 1-3 i slutet av första.

Lanver mot FCH i andra

I början av andra gjorde Lanver 1-4 och 1-5. FCH svarade med två mål när Linköping slappande av en aning. Lanver utökade ledningen till 3-6. Slutet av andra var Linköpings enda svaga i matchen när Helsingborg kunde göra 4-6 och 5-6 inom några sekunder i slutminuten.

Lanver punkterar tillställningen

Redan efter 42 sekunder av slutperioden gjorde Felix Lanver 5-7. När samme Lanver sedan gjorde 5-8, 5-9 och 5-10 redan innan halva tredje perioden spelats så var Helsingborg ett slaget lag. De sista 10 minuterna handlade mest om Lanver skulle göra ytterligare mål eller inte...