Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Erik Oweling om första tiden i klubben och inför JIK i morgon kl 16

19 augusti 2022 09:46

Backen Erik Oweling är ny i Linköping inför denna säsong och han kommer närmast från ett proffsäventyr i Schweiz. Nu väntar SSL-spel för Erik så vad säger han om första matcherna i laget och vad vi kan förvänta oss av laget i morgondagens träningsmatch mot JIK i Sporthallen?


Du har nu varit några veckor i Linköping – hur summerar du din första tid i klubben och staden?

-Jag har haft en bra första tid i Linköping. Det har givetvis varit väldigt mycket nytt och många nya intryck men jag känner att allt fungerat som det ska och att jag kommit in i laget på ett bra sätt. Linköping som stad är också bra, lagom stor och jag har nära till det mesta känns det som.

Ni var i Kalmar på läger förra helgen vann då klart mot både Kalmarsund och Warberg (7-3 i båda matcherna) – vad säger du om lagets insats i dessa båda matcher?

-Det måste ju anses som två fullt godkända insatser av oss även om man inte vill dra för stora växlar på dessa matcher då det är väldigt tidigt på säsongen. Men vi tar oss an matcherna på ett bra sätt och vinner övertygande så det finns inte mycket att klaga på även om det givetvis finns saker att slipa vidare på.

Och för din egen del – hur fungerade ditt eget spel på backpositionen i mötena med Kalmarsund och Warberg?

-Jag får väl ge mig själv ett godkänt i betyg i alla fall. Kalmarsund är ett riktigt bra innebandylag som spelar med hög fart och mycket press så för min del var det en rejäl utmaning att möta ett så starkt lag, det är motstånd som jag varken stött på i Schweiz eller i allsvenskan så det var nyttigt och jäkligt kul. Jag märkte direkt att spelet går snabbare och att besluten måste tas ännu fortare för att jag ska lyckas. Mot Warberg kändes det att jag fått spela en match innan vilket resulterade i att jag fick bättre koll på klubba och boll. Så två roliga matcher helt klart.

Fick du någon känsla för eventuella skillnader i spelet jämför med nere i Schweiz och innan dess i allsvenskan?

-Som sagt går allt fortare men det är något jag redan fått vänja mig vid på träningarna med Linköping. Du har klart mindre tid att fatta beslut och hitta rätt passningar än där jag spelat innan och man blir straffad på ett annat sätt vid misstag.

Nu är ni inne i en träningsvecka innan ni möter Jönköping i Sporthallen i morgon lördag kl 16:00 – vad vill ni visa hemmapubliken då?

-Vi vill fortsätta ta kliv i vår utveckling och se hur det vi tränat på under försäsongen fungerar i matchsituationer. Det har varit väldigt bra fart och fokusering på träningarna under veckan så jag hoppas att vi kan ta med oss det in till matchen mot JIK och göra en bra match inför hemmapubliken.

Linköping vs Jönköpings IK (träningsmatch) lördag 20/8 kl 16:00 i Linköpings Sporthall – Fri entré