Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

David Gillek är på plats i Linköpings Sporthall

27 november 2019 14:57

I dag kom David Gillek till Linköpings Sporthall för första gången som assisterande tränare för Linköping. Gillek slängs direkt in i hetluften och redan i kväll är det han som håller i SSL-lagets träning!


David Gillek blev klar som assisterande tränare för Linköping häromdagen och i dag anlände han till Linköping för första gången i sin nya roll. Dagen skall ägnas åt att snacka ihop sig med de båda nuvarande tränarna Johan Astbrant och Martin Laakso om hur rollfördelningar och upplägg skall vara framöver. Men redan i kväll är det Gilleks röst som lär höras i Sporthallen då han tar hand om lagets träning. På söndag mot Storvreta hemma i Sporthallen finns han med på bänken för första gången.

Vi passade på att ställa några frågor till Gillek direkt vid ankomsten.

Linköping har ju inte riktigt gått som man hoppats på - vad hoppas du kunna tillföra på kort och lång sikt?

-Jag hoppas kunna höja intensiteten i spelet och då framförallt när vi har bollen. Sen vill jag även få till bättre spelvändningar då de flesta målen i dagens innebandy kommer till där. Jag har många bra mönster jag vill sätta med laget nu för att vi ska komma vidare snabbt.

Vad tror du om Linköpings möjligheter att nå långt denna säsong?

-Potentialen finns där och först och främst är nu siktet inställt på slutspelsplatserna. Vi har ett tufft jobb att slipa både på försvarsspelet och anfallsspelet framöver men väl i ett slutspel har jag gott hopp om att vi kan överraska många lag.

Storvreta på söndag och därefter möte med moderklubben Mullsjö i Nyhemshallen om en vecka - hur ser du på den matchen?

-Jag ser inga problem med det utan jag kan gå rakryggad in i Nyhemshallen. Det fungerade inte med Mullsjö just nu och jag vill ju jobba vidare med sporten som tränare och är fullt ut proffesionell i den här typen av situationer. Sen blir det ju självklart en speciell situation då jag ju har ett stort Mullsjöhjärta då det är min moderklubb.

Mer frågor till David Gillek finns att titta och lyssna på i en rörlig intervju på Instagram och Facebook.