29 Mar 1 match

Bra match mot Falun - men det räckte ändå inte till poäng

18 februari 2023 22:36

Linköping stod i kväll för en gedigen hemmamatch mot Falun. Men målskyttet kom inte igång för än en bra bit in i tredje perioden vilket inte räckte för att de 823 i hemmapubliken skulle få se Linköpingspoäng. Det blev till slut förlust 2-4 (0-1, 0-2, 2-1).

Hedersamma förluster är sällan något att jubla över. Men dagens möte med Falun var ett klart steg framåt för Linköping jämfört med onsdagens match mot Kalmarsund. Skottstatistiken var till exempel 20-20 men det som fattades var effektiviteten framåt även om Linköping till slut lyckades skapa viss nerv.

Ställningskrig i första perioden

Första perioden var väldigt jämn spelmässigt och länge även mållös. Linköping hade några riktigt fina chanser att ta ledningen men det var gästande Falun som till sist spräckte nollan efter en omställning i slutminuten av perioden.

Jobbigt när nollan inte spräcktes

Linköping gjorde även en bra andraperiod men tyvärr lyste hemmamålen fortsatt med sin frånvaro. Ett hårt jobbande Falun låg ofta rätt i sitt försvarspel samtidigt som gästerna hade lite vassare avslut. Gustav Jansson i hemmamålet gjorde det mesta rätt i denna match och 0-3 efter två perioder kändes inte helt rättvist med tanke på matchbilden.

Matej forcerade in första målet

I början av tredje perioden var det dessutom Falun som utökade till 0-4 vilket givetvis var väldigt psykologiskt tungt. Men hoppet tändes mitt i perioden när lagkapten Matej Jendrisak verkat få nog av nollan på resultattavlan. På egen hand tryckte han sig fram genom Faluns täta försvar och spräckte nollan. Mindre än två minuter efter målet så reducerade dessutom Lukas Eldholm till 2-4 och då var det verklig poängkänning för Linköping som hade flow. Men Falun med all rutin lyckades spela av matchen och Linköping fick nöja sig med att bara vara nära.

Oweling glänste och Gävle i nästa match

Linköping stod för en bra försvarsinsats över tre perioder och till matchens spelare i hemmalaget utsågs välförtjänt backen Erik Oweling som helt klart gjorde en av sina bästa matcher i Linköpingströjan. Linköping får nu fortsätta jaga sitt mål att bli slutspelsklara. Närmast väntar bortamatch mot Gävle som har en mikroskopisk chans att hänga kvar i SSL. Men det är en match Linköping bara skall vinna.