Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

På lördag avgörs det i Sporthallen!

10 mars 2020 13:18

På lördag kl 15:00 avgörs SSL:s sista omgång och slutspelsklara Linköping möter Kalmarsund hemma i Sporthallen. Direkt efter slutsignalen förkunnas valen inför kvartsfinalspelet och mycket kan förändras under den sista omgången beroende på hur matcherna går. Så säkra din biljett redan nu!!!


Att Falun vinner serien och först får välja kvartsfinalmotstånd har varit klart ett tag. Även att Storvreta kommer tvåa och Pixbo blir trea är ställt utom allt tvivel. Klart är även att Visby och Warberg får ta klivet ned i allsvenskan. Därmed har Höllviken, Jönköping och Sirius inget mer än äran att lira för i slutomgången.

Passerar Linköping Kalmarsund?

Linköping med tio vinster på de senaste elva matcherna möter alltså Kalmarsund som nu innehar fjärdeplatsen. Mötet i Sporthallen är en av de tre matcher i slutomgången som har betydelse för serieplaceringarna. Vinner Linköping på lördag passerar man just Kalmarsund i tabellen och chansen finns att Linköping kan knipa den åtråvärda fjärdeplaceringen som innebär en eventuellt sjunde och avgörande match hemma i Sporthallen. Dock har Mullsjö och Dalen lika många poäng som Linköping och vinner något av dessa båda lag kommer de före Linköping tack vare bättre målskillnad. Mycket kan alltså hända under de 3 x 20 minuter som återstår av grundserien på lördag.

Helsingborg eller Växjö till slutspel?

Det mest intressanta förutom slutspelsvalen är om det blir Helsingborg eller Växjö som tar den åttonde och sista slutspelsplatsen? Båda lagen har riktigt tuffa matcher i sista omgången. FCH har två poängs försprång och möter Dalen hemma. Växjö möter Mullsjö hemma i en minst lika tuff match. En kvalificerad gissning är att oavsett om det blir FCH eller Vipers som kniper sista slutspelsplatsen lär man få en rejäl utmaning i kvarten då Falun lär ”hugga in” på det lag som slutar åtta… Övriga sju lag till slutspel är redan klara.

Svårt eller svårare motstånd för Linköping i kvarten?

Hur topplagen kommer att välja slutspelsmotstånd är självklart döljt i dunkel. Många parametrar spelar in... Är laget ett utpräglat slutspelslag? Hur har mötena gått i grundserien? Vilken form lagen har? Hur långa blir resorna? etc. etc. Inför sista omgången är det faktiskt så att Linköping i teorin kan ställas mot samtliga övriga åtta lag som kan gå till slutspel. Men självklart finns det vissa scenarion som är mer realistiska än andra.

Valen sker från Sporthallen på lördag

På lördag direkt efter slutsignalen tillkännages topplagens val av kvartsfinalmotstånd via länk i TV sändningen från Linköpings Sporthall. Med andra ord får då Falun, Storvreta och Pixbo chansen att välja bland lagen som slutar på plasterna 5-8 i tabellen. Spännande blir det…

Hela slutomgången:

  • Linköping-Kalmarsund
  • Växjö–Mullsjö
  • Helsingborg-Dalen
  • Visby-Sirius
  • Falun-Pixbo
  • Jönköping-Warberg
  • Storvreta-Höllviken

Tabellläget (för de lag där saker kan förändras).

  • 4 Kalmarsund 54 poäng +9 i målskillnad
  • 5 Mullsjö 52 p +45
  • 6 Dalen 52 p +30
  • 7 Linköping 52p +4
  • 8 Helsingborg 46p -16

  • 9 Växjö 44p -1

Linköping vs Kalmarsund lör 14 mars kl 15:00 Linköpings Sporthall