Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Gillek inför fredagens match mot Mullsjö

17 september 2020 14:38

Linköpingstränaren David Gillek stöter på sitt gamla gäng Mullsjö flera gånger framöver. I morgon kväll klockan 19:30 möts lagen i en träningsmatch i Sporthallen och dessutom möts lagen i SSL-premiären i Nyhemshallen om ett par veckor. Fredagens träningsmatch följer ni via websändning.


Näst sista träningsmatchen väntar i morgon och motståndet är tufft då Mullsjö kommer till Sporthallen – kan vi förvänta oss en kraftmätning mellan lagen inför kommande säsong och seriepremiären?

-Lite så är det väl och självklart vill vi få med oss en riktigt bra match inför premiären när vi möter dem igen. Men samtidigt är det ju skillnad när man jämför en träningsmatch med seriepremiär och kanske visar man inte upp hela sitt register i förväg. Men att vi får möta Mullsjö nu är bra då vi har dem i premiären och då kan få lite mer koll på hur de spelar och hinner förbereda oss.

Det blir mycket Mullsjö framöver då ni ju även möter Mullsjö i Nyhemshallen i premiären – har du vant dig att möta ditt gamla gäng?

-Det tycker jag. Det var två möten mellan lagen redan förra säsongen och nu är det faktiskt inget jag tänker jättemycket på utan jag lägger allt fokus på Linköping och hur vi presterar.

Linköping och Mullsjö målas ju dessutom upp som de främsta utmanarna till stormakterna Storvreta och Falun – håller du med om det?

-Ja det är två lag som stärkt upp bra och nu har breda spelartrupper med bra konkurrens så jag tycker absolut vi ska kunna utmana topp-2 lagen. Sen handlar det också om att vi ledare ska lyckas få ut max av truppen och få saker att fall på plats annars kommer det inte räcka hela vägen.

Men bakom Linköping och Mais – vad ser du där?

-Pixbo lär absolut finnas med högt upp inte minst i grundserien och även Kalmarsund blir farliga kommande säsong. Sen är ett lag som Dalen i princip alltid med och utmanar även om jag har lite sämre koll på dem i nuläget.

Mot Storvreta senast blev det förlust och tio insläppta mål – är det något som bekymrar er nu när ni möter ett nytt anfallsglatt gäng?

-Att vi släpper in tio mål är något vi absolut inte kan vara nöjda med och just försvarsspelet blir extra viktigt i de sista träningsmatcherna. Sen har vi också tittat lite på hur vi släpper in vissa av målen mot Storvreta och där har vi lite att jobba med inför premiären.

Hur är läget i laget – är landslagsbackarna Oskar Hovlund och Nico Bischofberger spelklara?

-I nuläget är samtliga spelare med förutom Bischofberger (fortsatt återhämtning efter smäll mot huvudet). Så Oskar Hovlund är tillbaka och det är extra glädjande då han givetvis är en av våra nyckelspelare kommande säsong.

Vad blir viktigast att få med sig för svar efter fredagskvällens drabbning?

-Jag nämnde försvarsspelet men vi har också pratat om det hårda arbete som vi nu måste lägga ned i varje match för att kunna vinna mot topplagen. Så jag hoppas vi sliter hårt i tre perioder mot Mullsjö.

Linköping vs Mullsjö Fre 19 sep kl 19:30 Linköpings Sporthall

Matchen websänds och här hittar ni sändningen. Ni hittar även sändningen av matchen på innebandy.tv