03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Serieledare trots sent tapp hemma mot Dalen

27 december 2021 22:09

Linköping såg ut att gå mot tre säkra poäng efter fyra raka mål i en stark tredje period hemma mot Dalen. Men 6-3 ledningen förvandlades till 6-6 i slutminuterna och sedan lyckades Dalen dessutom vinna efter straffar med 6-7 (0-2, 2-1, 4-3, 0-1).

Dalen är ett lag man aldrig kan räkna ut och trots att Linköping dominerade stora delar av tredje perioden och ryckte ifrån till en synes säker tremålsledning så lyckades ändå Dalen på något sätt krångla sig tillbaka i matchen och till slut också vinna inför en aningen överraskad hemmapublik.

Trevande start av Linköping

Första perioden var förhållandevis jämn (6-6 i skott) men Dalen kändes lite hetare framför de båda målen och därför kanske inte 2-0 till bortalaget efter 20 minuter var helt orättvist.

Underläge även efter andra

Linköping steppade upp en aning i mittperioden men Dalen fortsatte att vaska fram chanser ur ingenting. Olle Abrahamsson spräckte målnollan en bit in i andra och Filip Samuelsson var den som satte 2-3 reduceringen sedan han smugit fram från backpositionen.

Linköpingsdominans i tredje

I tredje så var det Linköping för hela slanten. Jesper Alm zorrade in 3-3 på frislag och det var startskottet på en total Linköpingsdominans. Oskar Seth gjorde 4-3 och sedan var det Martin Karlsson som med dubbla mål skickade upp Linköping i en tremålsledning.

Dalen som en katt med nio liv

Men oavsett om Dalen känns uträknat så kan man inte ge dem lillfingret. 6-4 gav viss nerv till matchen. När det sedan blev en dubbelutvisning med 1,5 minut kvar passade Dalen på att ta ut målvakten med gott resultat. 6-5 med lite mer än en minut kvar och sedan kvittering till 6-6 med ynka 29 sekunder kvar. Efter en mållös förlängning var det sedan Dalen som säkrade två poäng efter straffläggning.