05 Apr 1 match

Linköping stängde ned AIK - vinst med 6-1

15 februari 2018 08:25
SSL HERR

Linköping kunde utan större problem säkra tre poäng borta mot AIK. Slutresultatet blev 1-6 (1-2, 0-2, 0-2) och vinsten grundlades med ett oerhört stabilt försvars och målvaktsspel samtidigt som chanserna framåt förvaltades.

Ett desperat AIK fick i väg hela 39 skott mot den säkre Linköpingsmålvakten Robin Laakso, men endast ett (1) gick in. Den stora andelen av AIK-avsluten kom dock i tacksamma lägen för Robin då ett stabilt Linköpingsförsvar anförda av backgiganten Anton Karlsson höll AIK spelarna på avstånd och endast tillät avslut ur trängda lägen eller på avstånd.

AIK tog dock ledningen i första perioden innan Linköping definitivt stängde igen butiken. Samtidigt som det var stopp bakåt så visade Linköping effektivitet framåt och speciella målskyttarna Gustav Fritzell och Felix Lanver stod för varsitt mål i första periodens mitt.

Andra perioden inleddes väldigt avvaktande och Linköping hade ingen som helst lust att bjuda in AIK på den studsiga parketten. AIK försökte säkerligen men återigen var det bortalaget som visade kyla och med två nya mål mitt i perioden (Eric Björk och Joel Dagman) tvingade AIK till time-out.

1-4 inför tredje och trots att AIK verkligen spelade för sin överlevnad utmanades inte ett smart spelande Linköping överdrivet. Drygt sju minuter in i perioden kunde Felix Lanver göra 1-5 vilket kändes helt matchavgörande. AIK försökte svara men det kändes aningen uppgivet och istället kunde Martin Karlsson (en av kvällens bästa) fastställa slutresultatet till 1-6.

För Linköping var poängen välkomnna och välbehövliga i kampen om en plats bland topp-4 och hemmafördel i ett slutspel. Nu väntar dessutom två raka hemmamatcher. Avsågade Team Thorengruppen nu på söndag 17:00 och sedan pånyttfödda Sirius söndagen den 25/2.