Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping möter i dag Nykvarn i andra träningsmatchen

13 augusti 2023 09:08

Efter ett par veckors träning är det idag dags för säsongen första riktiga kraftmätning när SSL-nykomlingen Nykvarn kommer till Sporthallen. Det blev ju visserligen seger (8-7) mot allsvenska Lerum förra helgen för Linköping men idag måste nivån upp ett snäpp om det ska bli ny vinst.


-Mötet med Lerum förra helgen handlade mest om att komma igång medan vi från och med dagens match mer på allvar vill få in taktiska delar i vårt spel, säger David Gillek som är tillbaka som coach i dagens match efter utlandsresa.

Linköping har i helgen haft ett läger på hemmaplan med teori och träningar. Mot Lerum luftade Linköping hela den trupp som tränat tillsammans under sommaren men till dagens match blir det en mer SSL-lik trupp. Samma spelare som förra helgen är tillgängliga. På frånvarolistan har Linköping Matej Jendrisak, Jesper Alm samt Samuel Dahlberg Demir som alla kör rehabträning just nu.

Plantskolan Nykvarn har haft målet att ta steget upp till SSL under några år och nu är man alltså där. Tittar man på en redan stark trupp ledd av landslagsstjärnan Hampus Ahrén och adderar landslagsmeriterade nyförvärv i form av Markus Jonsson (från Växjö) och Jesper Lindström (från Kalmarsund) så är det inte alls omöjligt att ”Nyken” kan nå slutspel redan sin debutsäsong i Superligan.

Linköping åkte ju ut mot Nykvarn förra säsongen i Svenska Cupen och nu vill nog Linköping visa att man kan bättre inför säsongens SSL-möten mellan lagen. Nykvarn å sin sida åkte på en smäll i går mot Kalmarsund (förlust 4-10) och vill nog visa att man håller mot SSL-lag.

Linköping vs Nykvarn Linköpings Sporthall söndag 13/8 kl 14:00 Fri entré och matchen sänds också på Solidsport