Linköping körde över Helsingborg med 9-1!

29 december 2017 21:54
SSL HERR

Ett nedtränat (?) Linköping fick sin revansch i 2017 års sista match. Efter en rejäl urladdning så stod det överlägsna 1-9 på resultattavlan i Helsingborg Arena vid slutsignalen.

Linköping fick ett drömslut på 2017. Efter en perfekt genomförd bortamatch så vann Linköping med solklara 9-1 mot Helsingborg som egentligen aldrig var nära att störa.

Första perioden var hyggligt jämn men Linköping var effektiva och gick ifrån till en 2-0 ledning.

Linköping fick en bra start på mittperioden med ett tidigt 3-0 mål. Därefter vägde matchen en stund innan Linköping med tre täta mål gick loss till 6-0 och FCH var helt borta från matchen.

Tredje perioden blev en defilering där Helsingborg visserligen fick sätta ett tröstmål men Linköping satte ytterligare tre mål. En av SSL-säsongens största utklassningar var ett faktum och Linköping firar nyår med flaggan i topp. Nu blev avståndet dessutom sex poäng ned till jagande FCH i tabellen.

Linköpingspoäng: Felix Lanver 4 (1 mål + 3 assist), Martin Karlsson 3 (3+0), Eric Björk 3 (2+1), Oskar Hovlund 2 (0+2), Oskar Seth 1 (1+0), Jesper Alm 1 (1+0), Gustav Fritzell 1 (1+0), Anton Karlsson 1 (0+1), Fredrik Nyholm 1 (0+1) & Joel Dagman 1 (0+1).

Nu väntar ett litet miniuppehåll innan Linköping tar emot Växjö hemma söndagen den 7 januari 14:00. Dags för ytterligare en revansch!