03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Linköping slog Visby - upp på slutspelsplats

2 november 2019 22:22

Linköping slog i dag nykomlingen Visby i en match med flera olika skepnader. Slutresultatet blev 6-8 (2-2, 0-4, 4-2). Matchen avgjordes när Linköping gjorde fyra raka mål på mindre än två minuter i spel 5 mot 4 i början på andra perioden.

Dagens seger betydde tredje raka Linköpingsvinsten och efter en något knackig start på säsongen är nu laget hux flux uppe på en slutspelsplats inför det två veckor långa landslagsuppehållet som nu tar vid.

Dagens bortamatch mot Visby blev en märklig historia där en femminutersutvisning för Visby i slutet av första perioden blev helt avgörande för matchutgången.

Jämn första period

Första perioden var helt jämn. Visby tog ledningen två gånger om men Linköping svarade båda gångerna. 2-2 efter 20 minuter och målskyttar för Linköping var Olle Abrahamsson (powerplaymål) och Martin Karlsson i första. I slutminuten av första fick Visbys Mathias Forre en femminutersutvisning för hårt spel.

Maxutdelning i PP i början av 2:a

Redan efter 26 sekunder i andra tog Linköping ledningen genom Oskar Hovlund på ett hårt backskott och innan Visby blev fulltaliga hade Linköping gjort 2-4, 2-5 och 2-6. Fyra mål på mindre än två minuter genom Simon Palmén, Matej Jendrisak och Olle Abrahamsson. I periodens slutskede hann dessutom Martin Karlsson med sitt andra mål fram till 2-7.

Walk in the park, eller?

När Martin Karlsson också satte 2-8 (tredje målet för Marre) en bit in i tredje kändes matchen helt punkterad. Tredje perioden rullade på och med mindre än åtta minuter kvar fick hemmalaget så in en reducering till 3-8. Men då vaknade plötsligen Visby samtidigt som Linköping redan checkat in på färjan hem. Tre snabba hemmamål och det stod 6-8 och matchen var vidöppen med hela fyra minuter kvar.