Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför dagens bortamöte med Falun kl 16:00

1 oktober 2023 08:37

Linköping har bjudit på två raka vinster i inledningen av säsongens SSL men idag krävs det något extra för att behålla vinstsviten. Ett bortamöte med Falun är nämligen något av det tuffaste man kan stå inför i innebandyvärlden.


Linköping har i inledningen av serien visat klass när man växlat upp i slutet av både mötet med AIK och JIK och lyckats säkra segrar. Men i dagens bortamöte med Falun gäller det att allt sitter från minut ett om det ska bli ny vinst. Falun har nämligen varit bästa hemmalag de två senaste säsongerna av SSL och har ynka tre förluster på dessa 26 hemmamatcher.

-Vi vet såklart att vi behöver sätta försvaret på ett bra sätt i 60 minuter för att slå Falun men vi behöver också se till att vi har stunder under matchen där vi har större bollinnehav, säger Linköpings tränaren David Gillek om dagens bortamatch i Dalametropolen.

Läget i laget:

Gillek skickar med det positiva truppbeskedet inför matchen: -Alla är med!

Mot JIK senast var det f.d. Faluspelaren Kim Varga som avgjorde bara sekunder in i förlängningen. Två som visade stor moral och driv när det behövdes som mest var stentuffe backen Erik Oweling och centern Lukas Eldholm. Tillsammans med tvåmålsskytten Oskar Seth och alltid lika skicklige Oskar Hovlund var det dessa spelare som stack ut lite extra senast.

Förra säsongens möten:

Falun har ett klart övertag i inbördes möten och förra säsongen blev det dubbla Faluvinster mot Linköping. Bortamötet slutade 9-4 där ett Faluryck i mittperioden avgjorde medan hemmamötet blev mer målsnålt (2-4) och där det stod 0-4 länge innan Linköping spräckte målnollan i 3:e perioden och närmade sig i slutet.

Motståndarna Falun:

Vänta er inte några större förändringar i det stjärnfyllda laget jämfört med de senaste årens upplagor (dock ny målvakt i finske Santtu Strandberg som bytt Växjö mot Falun) vilket givetvis är en fördel att kunna bygga vidare på något beprövat. Dessutom är det inte ett VM år och då slipper tränare Holmgren ”låna ut” alla sina landslagsspelare och de kan i stället lägga allt krut på SSL och det SM-guld som man lite överraskande missade förra säsongen. Och när det andra storlaget Storvreta haft mer ruljans i truppen och lyft in flera nya unga spännande spelare satsar Falun mer på det rutinerade och väl beprövade. Malte Lundmark och Emil Ruud är två spelare som får ett större och större ansvar för varje säsong med tanke på att flera stjärnspelare i laget närmar sig ”innebandypensioneringen”.

Tre punkter inför matchen:

  • Målvaktsmatchen – I Linköping lär hete Leo Torell Hagström återfinnas mellan stolparna. I Falun är det frågan om trotjänaren Johan Rehn eller nye finske målvakten Santtu Strandberg står (de har vaktat målet varsin gång så efter två matcher)?

  • Ekonomimatchen – För några säsonger var det Storvreta som var i ekonomisk knipa och elitlicensen hängde löst. I veckan framkom det att det nu i stället är Falun som måste åtgärda ekonomin för att fortsatt få bedriva sin elitinnebandy. Hur påverkar det på kort och lång sikt?

  • Trendbrott – Båda lagen har två vinster (varav en efter förlängning) så här långt. Att tala om sviter efter två matcher är kanske att ta i. Men ett av lagen förlänger hur som helst vinstviten i eftermiddag.

Falun vs Linköping idag kl 16:00 i Guide Arena Ni ser matchen på Corren.se eller på SportExpressen