Två poäng efter straffvinst borta mot Helsingborg

27 december 2020 17:40

Bortamatchen mot Helsingborg slutade med vinst efter straffar med 4-5 (2-0, 1-2, 1-2). Matchen var länge avslagen men avslutningen blev högdramatisk där Linköping såg ut att ta alla tre poäng efter ett sent 3-4 mål. Men hemmalaget fick en straff i slutminuten och kvitterade.

Linköping tog ledningen för första gången i matchen när Simon Palmén styrde in 3-4 i powerplay med 2,5 minut kvar och Linköping såg ut att gå mot tre poäng. Men med mindre än minuten kvar fick Helsingborg en straff och kvitterade. Förlängningen blev mållös och på de efterföljande straffarna var det Matej Jendrisak som med två vackra straffmål säkrade två poäng som avslutning på 2020.

-Två poäng är bra även om vi självklart ville ha tre, sa matchvinnaren Jendrisak direkt efter matchen.

Tung tung start på matchen

Matchen inleddes annars riktigt tungt med Linköpings ögon sätt. 1-0 gjorde Helsingborg redan efter 36 sekunder sedan Linköping agerat väldigt passivt över hela banan. Även 2-0 kom tidigt (efter 3:21). Linköping spelade upp sig under periodens gång och skapade några bra chanser men målnollan spräcktes inte.

Sömnig start men bra avslutning på andra

Andra periodens första hälft bjöd varken på mål eller någon större innebandyunderhållning.

-Det går inte så jävla fort när Helsingborg spelar. Det är nästan så man somnar ibland, sa Martin Karlsson till Sportexpressens sändning i periodpausen inför tredje

Men mitt i perioden tände det till en kort stund. Nämnde Martin Karlsson stod för ett mycket snyggt mål när han snurrade runt och på halvvolley knackade in 2-1 efter assist från Oskar Seth. Men Helsingborg tilläts att svara efter endast 27 sekunder och då hade skåningarna återtagit sin tvåmålsledning. Periodens avslutades ändå positivt sedan Matej Jendrisak reducerat till 3-2 med mindre än minuten kvar. Fin assist från Olle Abrahamsson och målet var viktigt.

-Ja det är jätteviktig med tanke på de mål vi släppt in innan. Vi ska vara glada att vi har häng inför tredje, fortsatte Marre Karlsson.

Dramatik i slutet av matchen

I början av tredje perioden gjorde matchens mest framträdande Linköpingsspelare Martin Karlsson 3-3. Efter målet vägde matchen och det dröjde alltså ända till 17:20 in i slutperioden innan Linköping tog ledningen. Helsingborg satsade allt framåt och med en Linköpingsspelare i målgården dömde domarna Helsingborgstraff som sattes och matchen gick till förlängning.

Mållös förlängning

Inga mål i förlängningen och på straffarna visade Matej Jendrisak vägen med två straffmål men även Oskar Seth satte en straff och målvakt Andreas Blom knep en straff som gav Linköping två viktiga poäng.