Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 5 kl 16:00 – Positiva vibbar!

27 mars 2021 09:59

I eftermiddag kl 16 spelas den femte kvartsfinalen mellan Linköping och Kalmarsund i KIFAB Arena och Linköping går in till matchen med stor optimism efter segern senast. Kalmarsund leder serien med 3-1 och har matchboll i varje match men Linköpings vill bevisa att allt är möjligt.


Aldrig i slutspelshistorien hade ett lag som legat under med 0-3 i matcher ens vunnit en match. Linköping bröt den trenden och nu är laget helt inställda på att vända hela matchserien. Hemmavinsten med 6-5 i torsdags bärgades mycket tack vare att Linköpingsmisstagen blev färre samtidigt som Andreas Blom i målet vann målvaktskampen i matchen. Dessutom klev fler spelare fram och visade att man verkligen vill vinna vilket gav effekt.

  Läget i laget:

Martin Karlsson fortsatt avstängd (Marre blir borta hela kvartsfinalserien men är spelklar till semin) och Matej Jendrisak är fortsatt tveksam till spel p.g.a. skada. Olli Laine saknades senast och spel för den finske backen avgörs under dagen. Men Linköping visade i torsdags att man har en bra bredd där flera spelare klev fram och tog ansvar.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund med och utan Kim Nilsson är två helt olika lag det är tämligen uppenbart. Så vi får se om Kim är tillbaka i spel i dag (sjuk senast). Duon Marcus Johansson och Kevin Haglund var glödheta i match fyra. Paret stod för alla lagets poäng (fem var). Så det är tydligt vad Linköping måste få stopp på i eftermiddag.

Tre snackisar:

Vändningen - Inget är omöjligt får ju vara devisen för Linköping. Givetvis är läget oerhört svårt men med en Linköpingsvinst i dag är matchserien vidöppen.

Stjärnfallet - Linköping saknade Matej Jendrisak, Martin Karlsson och Olli Laine senast samtidigt som Kalmarsund fick klara sig utan Kim Nilsson och Tim Nyander. Coacherna utmanas rejält när formationer måste göras om hela tiden och förutsättningarna hela tiden rör på sig med kort varsel.

Olleregeln - Gör Olle Abrahamsson mål då vinner Linköping - det är sen gammalt. Abrahamsson satte en balja senast och då blev det äntligen vinst. Så håll tummarna att Olle finns med i matchprotokollet i eftermiddag

Kalmarsund vs Linköping kl 16:00 i KIFAB Arena och ni ser matchen på corren.se eller SportExpressenlive.se.