Stor glädje när Linköping slog tillbaka Storvreta

1 december 2019 21:51

Linköping lyckades i kväll besegra mästarna Storvreta med 5-4 (0-1, 0-2, 4-1, 1-0) hemma i Linköpings Sporthall inför knappa 1000 åskådare. Linköping stod för en urstark tredje period där man hämtade upp 0-3 till 4-4 för att sedan avgöra på straffar.

Glädjen var självklart stor i Linköpings Sporthall när laget besegrat omöjliga Storvreta efter en gastkramande straffläggning och två viktiga poäng in på Linköpingskontot. Detta i David Gilleks första match på Linköpingsbänken som assisterande tränare.

Bra första period av Linköping

Visserligen var gästande Storvreta i ledning med 0-1 efter första perioden men Linköping gjorde trots allt en bättre period än på länge vilket lovade gott. Men avsluten ville inte riktigt hitta in bakom Klinsten i Storvretamålet.

Mittperioden bjöd på nya Vreta mål

Andra perioden bjöd inte på riktigt lika bra Linköpingsspel och Storvreta kunde göra både 0-2 och 0-3 utan att imponera påtagligt.

Urstark avslutning av hemmalaget

Tredje perioden inleddes med Linköpingspowerplay vilket inte varit den starkaste spelformen så här långt. Men nu dröjde det bara trettio sekunder innan Matej Jendrisak satte dit en retur till 1-3. Matej låg bakom även 2-3 efter nio minuter då han erövrade bollen av Tobias Gustafsson och spelade fram Oskar Seth som levererade vidare till målskytten Jesper Alm. Storvreta svarade dock kvickt med ett 2-4 mål. Efter målet hade gästerna bud på 2-5 men Linköpingsmålvakten Andreas Blom gjorde en svettig räddning.

Alm och Jendrisak tvåmålsskyttar

Jesper Alm skulle bli tvåmålsskytt när han på en retur satte 3-4 med fem minuter kvar och Storvreta var störda. Med tre minuter kvar blev även Jendrisak dubbel målskytt när han klippte in 4-4 rätt upp i krysset. Efter kvitteringen fanns chanser åt båda håll men två bra målvakter gjorde att matchen gick till förlängning.

Blom och Palmén hjältar

Förlängningen blev mållös men Linköping hade ett par riktigt heta chanser att avgöra redan där. På straffläggningen började Blom med att snyggt rädda Alexanders Rudds straff. Jendrisak och Nilsberth misslyckades att få dit sina straffar. Men Simon Palmén var klinisk på sin straff och säkrade därmed två värdefulla poäng åt Linköping.