Förlust mot Växjö efter tre sena baklängesmål

28 januari 2024 10:15

Växjö har bäst form av alla SSL-lag för tillfället och trots att Linköping hade ledningen mitt i tredje perioden var det smålänningarna som vann dagens match och slutresultatet inför 707 personer i Sporthallen blev 4-6 (1-2, 2-1, 1-3).

Linköpings vinstsvit under 2024 fick alltså sitt slut mot Växjö och trots att matchen var jämn så var det till slut Växjös offensiva spets som avgjorde tillställningen när dittills relativt osynlige Samuel Folkesson Algman gjorde tre raka mål på sju minuter.

3-3 efter två perioder

Matchen började bra när Matej Jendrisak gjorde 1-0 inför hemmapubliken. Växjö svarade dock med två mål. I mittperioden var det omvänt periodresultat då Linköping tog tillbaka ledningen via mål av Lukas Eldholm och Kevin Söderling innan gästerna kvitterade i slutet av andra perioden.

Seths kanon gav hopp om seger

Matchen var lite av ett ställningskrig och där förhållandevis få målchanser dök upp. Men när en välplacerad Oskar Seth smällde dit 4-3 efter 7:13 av tredje perioden var en hemmavinst på ingång. Men då klev som sagt Folkesson Algman in i bilden med sina tre mål vilket gjorde att Växjö fortsätter plocka trepoängare och nu utmanar om serieledningen.

Matchpaus sen Mais hemma

Nu väntar ett litet matchuppehåll för Linköping och nästa match är mot Mullsjö hemma i Sporthallen fredagen den 9 februari kl 18:30. Då är det dags att starta en ny vinstrad!