Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Tufft motstånd väntar när försäsongsmatcherna dra igång i augusti

14 juni 2022 12:09

Linköpings SSL-herrar är just nu inne i en tyngre period av försäsongsträning men om bara två månader väntar de första träningsmatcherna. Och det blir definitivt ingen mjukstart för Linköping när matchspelet drar i gång i Kalmar…


Just nu är laget inne i en tuff träningsperiod där innebandyträningar varvas med mer klassisk försäsongsträning i form av gym, distansträning, intervaller och snabbhet. Men på schemat i maj och juni finns även lite mer lättsamma aktiviteter som Padel, SUP och fotboll insprängda.

Men det både spelare och supportrar längtar till är givetvis att matcherna drar i gång. Och nu är det faktiskt mindre än två månader till det sparkar i gång och då det finns chans att se lagets nya spelare Erik Oweling, Kevin Söderling och David Carrington för första gången.

Inledningen blir onekligen utmanande då laget åker till Kalmar för läger den 11-14 augusti och match mot SM-finalisten Kalmarsund. Dessutom står ett möte med förra säsongens kvartsfinalmotståndare Storvreta på schemat under vistelsen i den småländska metropolen.

I slutet av augusti väntar också träningsmöten med SSL-lagen Jönköping och AIK på hemmaplan. Det blir intressanta matcher då JIK värvat en hel del och satsat på många unga spelare samt ett AIK som återigen tagit klivet upp till innebandyns finrum. Även ett möte med allsvenska Fagerhult är inbokat i augusti.

-Nu är det ett bra tag kvar men fokus i dessa matcher kommer att vara att låta alla spelare få chansen att visa upp sig och sedan blir det nog som vanligt under försäongen en hel del speluppbyggnadsidéer som ska testas, säger Linköpingstränaren David Gillek om de planerade försäsongsmatcherna.

Linköpings försäsongsmatcher i augusti

  • 11-14 augusti - Läger i Kalmar med matcher mot Storvreta och Kalmarsund
  • 20 augusti - Jönköping (h)
  • 26 augusti - Fagerhult
  • 28 augusti - AIK (h)

SSL premiären är hemma i Sporthallen mot Hagunda helgen 17-18 september!