Sjätte raka segern när Höllviken betvingades

13 februari 2020 08:32

Linköping har just nu en hysterisk form. I kväll kom sjätte raka vinsten och just nu verkar inget kunna stoppa laget. Dock blev matchen mot Höllviken onödigt spännade och vid slutsignalen var det lika delar lättnad och glädje då segern skrevs till 5-4 (1-0, 2-2, 2-2).

Linköping bara vinner och vinner. Kvällens match mot Höllviken var kanske ingen riktig höjdare spelmässigt men hemmalaget visade stor moral och återigen visade laget att man har många ben att stå på. Tjeckiske backen Ondrej Nemecek som varit strålande den senaste tiden stod för två mål och Oskar Hagberg är en annan spelare som briljerar och fortsätter göra mål.

Matej förste målskytt

De första 20 minuterna var en klassisk förstaperiod med relativ tillknäppt innebandy där lagen kände på varandra. Den ende som lyckades dyrka upp detta var Matej Jendrisak som skickade upp 1-0 i krysset från högerkanten.

2-2 i mittperioden

I andra perioden var det gästerna Höllviken som fick utdelning (1-1) sedan Linköping stått på hälarna efter ett snabbt utkast från målvakten och sedan inte varit tuffa nog i försvaret. Mitt i perioden svarade dock hemmalaget. Oskar Hagberg sköt och Jesper Alm (också mycket nyttig de senaste matcherna) var påpassligt framme på returen. Mindre än minuten efter 2-1 kunde Ondrej Nemecek sätta 3-1 på ett backskott. Höllviken hann med en reducering (återigen lite passivt Linköping) och ställningen var 3-2 inför tredje.

Hagberg och Ondrej avgjorde

I tredje perioden tog Linköping över matchen och en glödhet Oskar Hagberg satte 4-2 och strax därpå utökade Ondrej Nemecek till 5-2 och då såg matchen ut att vara avgjord med sex minuter spelade av tredje perioden. Men Linköpings energi sjönk en aning och i stället fick Höllviken syre när man gjorde 5-3 då knappt fem minuter återstod av matchen.

Dramatik ända in i slutsekunderna

5-3 är verkligen ingen stor ledning i innebandy och när gästernas Fabian Hansson satte 5-4 med 18:25 på resultattavlan i spel 6 mot 5 var det irriterat i hemmalaget att man släppt in skåningarna i matchen. Höllviken vaskade fram några chanser i slutsekunderna och känslan var mer lättnad än glädje hos Linköpingsspelarna när slutsignalen gick och sjätte raka vinsten var bärgad.

JW:s svit spräckt och nytt skånelag på tur

Signifikativt var Linköping också det lag som avslutade Höllvikens storstjärna Johannes Wilhelmssons svit med poäng i 71 raka SSL matcher(!) Linköping gjorde det dessutom utan sin backstjärna Oskar Hovlund som fortsatt valde att vilas inför kommande matcher. Näst på tur för Linköping står det andra skånelaget FC Helsingborg på söndag borta.

Nästa hemmamatch är söndagen den 23/2 mot Warberg och då är det fri entré i Linköpings Sporthall!!!