Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

Lanver inför Dalen borta i kväll kl 18:30

18 december 2019 09:53

2019 går mot sitt slut och Linköping har två SSL-matcher kvar innan det blir jul och nyårsfirande. I dag blir det en buss och flygtripp till Norrland för möte med Dalen innan Jönköping väntar i Sporthallen på lördag. Vi kollade läget med Felix Lanver precis innan avfärd norröver.


-Det känns bara bra i laget och att vi har fått några extra dagars vila har gett bättre tryck på träningarna då vi inte enbart fått fokusera på återhämtning, säger Felix Lanver om lagets status inför kvällens match.

Linköping rådde inte på Falun senast och efter en spelledig helg (damernas VM) så väntar nu en ny svår bortamatch. Ett möte med Dalen i Umeå Energi Arena med matchstart 18:30. Linköping har stått för många fina insatser de senaste veckorna men fortsatt är poängbehovet stort för tiondeplacerade Linköping.

-Mycket handlar om att vi måste bromsa upp deras fart och energi. Dalen är ett tungt lag att möta med många stora spelare men står vi upp i närkampsspelet och sätter dit lägena när de dyker upp så har vi goda chanser att ta dem, fortsätter Felix om Dalenmötet.

Läget i laget Linköping:

Alla spelklara, så Linköping har samma trupp som mot Falun senast.

Just nu är avståndet till Kalmarsund på åttondeplatsen fyra poäng och Linköping gör nog bäst att försöka täppa till avståndet till slutspelsplatserna så snabbt som möjligt för att inte riskera hamna för långt efter inför vårens avgörande.

Olle Abrahamsson har varit Linköpings vassaste spelare på slutet och nu har Olle även tagit sig upp överst i lagets interna poängliga med sina 23 poäng. Lika många pinnar som centern Simon Palmén.

Men även Felix Lanver har kommit loss på slutet och varit målskytt i de två senaste matcherna.

-Vi har gjort om lite i femmorna nu på slutet vilket känts bra för min del och det är definitivt något att bygga vidare på. Sen att jag har producerat mål nu på slutet är ju självklart kul, och jag hoppas kunna komma in med mjuka handleder i kväll också, fortsätter Lanver.

Förra mötet:

Dalen vann med klara 7-2 i Sporthallen i slutet av september där framförallt mittperioden (3-0 till Dalen) avgjorde den tillställningen.

Bortakollen Dalen:

Dalen kan tyckas varit svårtippade på slutet. Bortavinster mot Storvreta och Pixbo har varvats med förluster mot bl.a. Visby, Sirius, Jönköping och Helsingborg. Förklaringen? Jo att Dalen trivs bäst mot lag som vill föra spelet vilket ger utrymme för Dalens omställningsspel… Dalen hängde länge med i absoluta toppen av tabellen men har nu tappat till topptrion (Falun, Storvreta och Pixbo). Noterbart är att Dalen inte vunnit hemma på snart två månader(!) Poängbäst i Dalen är Höllvikenförvärvet Christoffer Andersson med sina 23 poäng.

Dalen-Linköping 18/12 kl 18:30 Umeå Energi Arena och matchen följer man självklart på SSLplay.se