Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Klubbikonen Martin ”Marre” Karlsson förlänger kontraktet

14 mars 2023 10:38

Få spelare har ett större klubbhjärta än Martin Karlsson. Och precis inför det stundande slutspelet står det också klart att forwardsstjärnan med nummer 8 på ryggen förlänger kontraktet med Linköping Innebandy och målen framöver är glasklara: SM-guld och landslagsspel.


Martin Karlsson kom från Linghems SK till Vidingsjö MOIF (som senare blev en del av Linköping IBK) redan 2004 och nu 19 säsonger (varav 13 i Superligan) senare så har en skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

-Jag skulle säga att Marre är smartare och bättre än någonsin och han tillför saker inte bara på planen utan lika mycket utanför densamma med sin attityd och sitt stora klubbhjärta, säger Linköping Innebandys Sportchef Johan Fredriksson om att han nu lyckat få ikonen att skriva under ett nytt kontrakt.

Så hur har resonemanget gått nu när du fortsätter spela på absoluta elitnivån med Linköping?

-Det är väl nästan så att Sportchefen borde förhandla direkt med familjen därhemma än med mig, ha ha. Nej, men det handlar givetvis om att få ihop det med vardagen där sambo och två barn ska få säga sitt när man är borta så pass mycket som man ändå är som SSL-spelare. Så jag är tacksam att vi tillsammans kommit fram till att det funkar att spela vidare då jag fortsatt tycker det är roligt och målet är givetvis att vi ska vinna ett SM-guld med Linköping.

Ja, du har varit med om det mesta i klubben så hur ser framtiden ut för laget och ett SM-guld skulle du säga?

-Vi har ju varit nära ett par gånger om man säger så. Nu har vi dessutom traskat genom en föryngring där jag och Matej (Jendrisak) är de enda gamlingarna som är kvar och sen kommer väl typ Palmén (Simon) åldersmässigt. Jag tycker vi tagit steg i vår utveckling både som lag och förening de senaste säsongerna och förhoppningsvis får vi till en fullträff innan jag lägger klubban på hyllan.

Du har ju nyligen klivit på en ny roll i klubben som Partner- och Försäljningsansvarig – vissa kanske trodde det betydde att du skulle avsluta karriären. Så vad tror du om att kombinera den rollen med elitspel?

-Det ska nog gå bra även om det kanske blir lite bekymmer i min jobbroll om vi förlorar för mycket när jag ska sälja in laget och klubben, ha ha. Det har ju varit mycket innebandy för mig i tidigare jobb så där blir det ingen större skillnad men nu slipper jag lika många och långa säljresor vilket sparar lite på kroppen och ger mer tid till familjen. Så jag ser det bara som positivt.

Du nämner SM-guld men du har ju nyligen varit med i landslaget också – så hur tänker du runt landslaget nu när du fortsätter.

-Jag har sagt det tidigare och det står jag fast vid. Jag kommer aldrig att tacka nej till det svenska landslaget, så ringer förbundskaptenerna så åker jag. Senast jag kom med i truppen så hade mitt pass gått ut och det var en relativt oglamorös fyrnationsturnering men jag gjorde allt för att lösa situationen och det är givetvis en ära att få spela för Sverige.

Nu står ett nytt slutspel för dörren och hur tänker du runt det?

Jag tänker alltid SM-guld när ett slutspel drar igång och nu vill vi ta nästa steg och först och främst slåss i en semifinal och då handlar det om att vår prestation måste bli jämnare. Denna säsong går vi in i slutspelet med ett bättre utgångsläge eftersom vi varit klara för slutspel ett tag. Förra säsongen fick vi slita hela vägen till sista omgången för att säkra en topp-8 plats och var aningen tröttkörda när kvartsfinalspelet sedan drog igång.

Det blir Storvreta för andra säsongen i rad i kvartsfinalspelet. Vad säger du om att de valde er och vad kan ni göra för att ändra utgången jämfört med förra säsongen?

-Att Storvreta valde oss var väl ingen jätteskräll och jag tror de gick rätt mycket på resorna där vi ligger närmast till för dem. Men vi har en bra känsla mot dem speciellt efter senaste matchen hemma för någon vecka sedan som vi vann, så vi känner oss absolut att vi ska vara med och slåss om det. Det gäller för oss att vara med i de två första matcherna skulle jag säga och vi får se ikväll på teorin vad coach Gillek har kokat ihop för något, men jag gissar att han har en hel del idéer om hur vi ska kunna ta oss till semin.

Martin ”Marre” Karlsson

  • Ålder: 33 (född 1989)
  • Stats Linköping: 19 säsonger i Linköping varav 13 i SSL där han var med och tog upp laget till SSL 2010. Över 900 poäng i Linköpingströjan
  • Stats i SSL: 344 matcher och 487 poäng i grundserien samt 53 slutspelsmatcher och 53 poäng.
  • Landslag: 14 st A-kamper för Sverige.