Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping är väl förberedda inför FCH i morgon säger Gillek

12 mars 2021 11:23

Linköping möter i morgon Helsingborg i en direkt avgörande match om det blir slutspel eller ej. Vi kollade läget med lagets tränare David Gillek inför säsongens hittills viktigaste match!


Hur är känslan inför morgondagen – är ni så bra förberedda som du önskar?

-Ja jag tycker absolut att vi är så förberedda vi kan. Det är ju för de här viktiga matcherna man håller på med innebandy och lägger ned så mycket tid så det är inte svårt att motivera sig eller spelarna. Det har ju varit en vecka av väntan på att få spela matchen och nu är det bara lite mer än ett dygn kvar, så det ska bli riktigt kul.

Ni har haft en hel träningsvecka som uppladdning – var har ni lagt mest krut?

-Måndag och tisdag var det mest fokus på att få upp intensiteten på träningarna för att sedan på onsdag och torsdag mer gå över till matchförberedelser där vi bland annat tittat på hur Helsingborg spelar sitt försvar och anfallsspel. Fördelen är att vi haft gott om tid att förbereda oss inför matchen.

Men det finns inte en risk att man ändrar för mycket i förberedelser och rutiner inför morgondagens match jämfört med en ”vanlig” match?

-Nej det tror jag inte även om matchen självklart är extra betydelsefull. Jag tycker killarna känns väldigt avslappnade och uppladdningen liknar den vi har haft under hela säsongen vad det gäller träningar, samlingar och de bitarna, så skillnaden är inte speciellt stor inför i morgon.

Helsingborg är ett lag med många individuellt skickliga spelare - hur mycket fokus lägger ni på motståndaren Helsingborg och deras spelare och spelsystem?

-Det är som du säger att de har några spelare som sticker ut och det ska ju inte vara så att vi står där i morgon och är överraskade över Helsingborgs spel. Så det handlar om att hitta balansen i var vi lägger fokus inför matchen. Men rent generellt så lägger vi allra mest tid på vårt eget spel och kommer vi upp i vår högsta nivå i morgon vinner vi matchen så det handlar om att vi kan plocka fram det nu när det gäller som mest.

Vad tror du vi får se för matchbild i morgon?

-Jag tror vi kommer att äga mycket boll medan Helsingborg kommer att lägga mycket fokus på att sätta sitt försvarsspel med Edling (målvakt Jonathan) i spetsen för att sedan satsa på omställningar. För vår del handlar det om att hitta balansen mellan att attackera fullt ut men samtidigt ha koll på vad de gör.

Många funderar på om lagkapten Matej Jendrisak kan spela eller ej. Kan du berätta hur det blir?

-Vi vet först i morgon hur det blir med Matej. Han ska känna sig för på matchdagen så tyvärr kan jag inte ge ett definitivt besked idag.

I övrigt är alla spelklara?

-Nej, även Deny Känzig är ett frågetecken och också det bestäms i morgon när han känt efter lite mer. Annars ska alla vara spelklara!

OK tack för snacket och lycka till i morgon!

Linköping vs Helsingborg lördag kl 15:00 i Linköpings Sporthall och ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen.