Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Marre inför 12:e SSL premiären

17 september 2021 15:37

I morgon kväll möter Linköping nykomlingen Hagunda på bortaplan i sin premiärmatch i SSL för säsongen. Martin ”Marre” Karlsson har spelat samtliga säsonger med Linköping i Superligan och producerat närmare 250 SSL mål, så vad tror han om kommande säsong?


Du inleder nu din 12:e raka SSL säsong med Linköping så du har sett många Linköpingstrupper genom åren - så vad ger du denna upplaga för möjligheter att nå långt?

-Det är en bra trupp även om vi givetvis haft ännu starkare trupper vissa säsonger. Vi har en del nya gubbar samtidigt som vi är inne i en generationsväxling med flera unga spelare så det är inte lätt att säga så mycket just nu. Du får komma tillbaka när vi spelat tio omgångar så vet jag mer ,men till slutspel ska vi med denna trupp.

Ni tippas allmänt runt slutspelsstrecket, där ni också tampades under fjolårssäsongen - håller du med om det?

-Det är så det ser ut på förhand men som sagt är det omöjligt att säga hur de unga spelarna i laget utvecklas och hur vi andra får ihop femmor och så. Längst upp har vi Falun med nio landslagsmän sedan Storvreta och ett Kalmarsund som verkar ekonomiskt oberoende. Men vad som händer där bakom är omöjligt att gissa. Vi kan vara med och slåss om en topp-4 plats men även Mullsjö, Växjö och Pixbo är lag som kan hamna högt om man får till det.

Vad säger du om lagets och din egen försäsong där det tyvärr blev uttåg ur Svenska cupen häromdagen.

-Både laget och jag har blandat lite. Det jag tar med mig framförallt är mötet med Växjö samt cupmatcherna mot Pixbo som får anses vara lite värdemätare. Mot Växjö borta hettar det till lite med stök och bök och vi vinner sedan den matchen och mot Pixbo gör vi flera riktigt bra perioder även om vi åker ut. Jag tycker inte möten med allsvenska lag ger mig så mycket men de kanske finns en tanke med det också.

Alla fem spelare överst i den interna poängligan från förra säsongen är kvar i laget - men vilken spelare tror du kan bli årets överraskning i Linköping?

-Jag tror William Almlöf kommer att få en stor roll och göra sina mål inte minst i powerplay. Sen har vi Samuel Demir Dahlberg som även han kan överraska med sina fina handleder, så det är dem jag lyfter fram.

Publiken är snart tillbaka på läktarna - jag gissar att du är en av spelarna i SSL som lidit mest när det ekat tomt på läktarna?

-Som 32-årig tvåbarnsfarsa så krävs det lite för att man ska kicka igång och där hjälper publiken massor. Sen har det gått så lång tid utan fulla läktare så man har nästan glömt känslan, så vi får väl se hur man reagerar. Men vi hade runt 250 pers på läktarna mot Sirius och bara det gjorde stor skillnad skulle jag säga så jag ser verkligen fram mot att Sporthallens läktare fylls.

För din egen del då? Det blev hela 30 mål under förra säsongen (flest av alla i laget) - vad kan vi förvänta oss denna säsong?

-Det handlar mycket om vilken roll jag får och tar i laget och hur mycket spel det blir i powerplay där det lätt blir några extra mål. Men jag siktar på att ligga mellan en och två poäng per match och jag ska kunna pilla in några bollar även denna säsong.

Du fick nyligen dra på dig landslagströjan på nytt - det är VM i december vad tror du om dina chanser att komma med i en svensk VM trupp?

-Jag var reserv till senaste landskamperna så jag vet ju att jag finns med i diskussionerna. Om jag gissar så tror jag att två femmor är rätt klara men att det är ett antal platser i truppen kvar att fylla. Så mycket kommer att handla om vilka spelare som får en bra start på säsongen så det gäller för mig att komma ut bra i de första omgångarna då kan det vara fullt möjligt att komma med till VM.

Tillbaka till SSL - hur ser du på årets SSL tabell? Vilket lag slutar överst, vilka åker ur och vilka missar slutspel?

-Jag har egentlig för dålig koll på nykomlingarna Djurgården och Hagunda för att kunna säga att de åker ur. Men historiskt så har alltid nykomlingar haft vårt att stanna mer än en säsong. Även Jönköping som har mycket nya spelare är ett svårbedömt lag och kanske Sirius riskerar att dras in i bottenstriden. Falun är som sagt ohotad etta men jag tror det blir en del fighter speciellt runt strecken i tabellen.

Ni inleder årets SSL säsong med att egentligen vara stora favoriter i de fyra första matcherna (Hagunda och Sirius borta samt JIK och TTG hemma) - hur är den känslan att förväntas leverera poäng direkt?

-Det finns för och nackdelar med det. För de yngre spelarna gäller det att förstå att vi som lag måste leverera redan från start. Sen brukar nykomlingar skrälla i inledningen vilket också gör att vi måste vara uppmärksamma. Men tar vi oss genom dessa fyra matcher med bra med poäng har vi skaffat oss lite arbetsro men skulle det bli fyra torsk i stället så blir det jobbigt. Men det kommer inte att hända…

Om vi då tittar på första motståndaren Hagunda - vad säger du om dem och vad tror du vi får för matchbild i IFU Arena?

-Jag kommer ihåg när vi var nya och hur mycket man slet för att få stanna i SSL. Så jag antar att Hagunda tänker lika och inte tänker skänka bort några poäng i en hemmapremiär inför sin publik. Släpper vi i väg dem målmässigt så kan de bli jobbigt att hämta ikapp. Men sköter vi våra delar och tar hemjobb, täcker skott och allt sådant det kan fuskas med i bland så ska det gå vägen i morgon.

Hagunda vs Linköping lör kl 18:00 i IFU Arena

Ni ser matchen på Corren.se eller Sportexpressen